Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het water. 

Meer krantenkoppen in België

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof geniet Donald Trump “absolute immuniteit” voor daden binnen zijn functie als president, maar niet voor private handelingen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft oud-president Trump deels gelijk in zijn vraag om immuniteit te krijgen voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Hij zou volgens het Hof immuun zijn voor wat hij als president heeft gedaan, maar niet voor wat hij als privé-persoon heeft gedaan. De aanklagers moeten dus kunnen aantonen dat hij zijn daden buiten zijn functie

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Democraten in paniek door zwakke vertoning van Biden

In het eerste debat voor de verkiezingen resident Joe Biden moest het Amerikaanse volk ervan overtuigen dat hij nog mentaal en fysiek in staat is het land te besturen als 81-jarige. Zonder succes. Democraten zitten met de handen in het haar, nadat Biden vanaf het begin van het debat slecht presteerde.

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »