Alleen Biden en de oude partijelite geloven nog in zijn herverkiezing

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Duits dorpje biedt gratis woonst aan om inwonersaantal op te krikken: “Te veel jonge mensen zijn naar de stad vertrokken”

In dertig jaar tijd is het aantal inwoners van het Duitse dorpje Guben bijna gehalveerd: van 31.000 in 1990, tot amper 16.400 inwoners nu. Het dorp besliste daarom om gratis tijdelijk verblijf aan te bieden om het inwonersaantal aan te dikken. 17 gezinnen testen een maand lang gratis of het leven in het dorp iets voor hen is. Het koppel

Lees meer »

Het gemeenterapport van Anzegem: Metamorfose Gemeentepunt meest spraakmakend project

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Anzegem: Metamorfose Gemeentepunt meest

Lees meer »

Jorina zal de familie van Jidse er moeten bijnemen in ‘Blind getrouwd’: “Ik vertrek nu op reis, mét mijn ouders”

“Ik wil heel graag een gezin, dus m’n vrouw moet een kinderwens hebben.” Het mag duidelijk zijn: Jidse uit ‘Blind Getrouwd’ is een echte familiemens. Zijn papa Jan stelde zich aan Jorina niet voor niets voor als ‘de rijpere versie van mijn zoon’. In dit unieke dubbelgesprek uit ‘Dag Allemaal’ vertellen vader en zoon openlijk over hun band, het datingverleden

Lees meer »

Lynn Van den Broeck krijgt online kritiek van haar oma: “Je mag dat in het vervolg privé sturen mémé”

De mémé van Lynn Van den Broeck (31) lijkt geen fan te zijn van ‘Enquêtenbureau’. Onder een video van het programma op Instagram plaatst ze eerst twee hartjes, gevolgd door de opmerking: “Slecht programma, vind ik.” Opvallend, aangezien haar kleindochter in de video verschijnt. “Volgende keer mag je me dat privé laten weten”, grapt Lynn dan ook naar haar grootmoeder.

Lees meer »

Drie goede doelen genieten mee van opbrengst van Doggy Splash Day

Op zondag 22 september vond de zesde editie van Doggy Splash Day in het Izegemse openluchtzwembad plaats. De ruime belangstelling, ruim 800 baasjes en 350 honden, leverde een mooie duit op. “Daardoor konden we ook een derde goed doel een cheque van 750 euro schenken”, klinkt het bij Louise De Smet. De twee andere goede doelen kregen elk 1.500 euro.<br

Lees meer »

Actiegroep Extinction Rebellion probeert cruiseterminal te blokkeren

Zaterdagnamiddag voerden activisten van Extinction Rebellion actie tegen het volgens hen sterk milieuvervuilende cruisetoerisme. Enkele activisten probeerden zich aan de toegang tot de cruiseterminal vast te ketenen maar dat kon door de politie, die blijkbaar op voorhand weet had van de actie, verhinderd worden.
The post Actiegroep Extinction Rebellion probeert cruiseterminal te blokkeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dertig jaar na de officiële opening heeft sportcentrum De Pionier nu ook tien indoor petanquepleinen

Op 30 september 1994 vond de officiële opening van sportcentrum De Pionier in de Gosserieslaan in Wervik plaats. Uitgerekend dertig jaar later werden de nieuwe indoor petanquevelden officieel ingespeeld. “Zoveel jaren later blijft De Pionier, ook dankzij verschillende renovaties en goed onderhoud, nog altijd een prachtige sportaccommodatie”, benadrukt schepen van Sport Geert Bossuyt (Vooruit).
The post Dertig jaar na

Lees meer »