73-jarige man wordt onwel achter stuur en rijdt woning binnen: “Er was even ontploffingsgevaar”

Een 73-jarige bestuurder is rond 13.30 uur in Eeksken bij Opwijk met zijn auto tegen een huis gereden. Volgens de politie werd hij onwel, waardoor hij enkele geparkeerde auto’s en een bestelwagen raakte voordat zijn voertuig tegen een voorgevel belandde. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht maar verkeert niet in levensgevaar. 

Meer krantenkoppen in België

Zuid-Afrikaanse vrouw viert 118de verjaardag

Een Zuid-Afrikaanse vrouw heeft haar 118de verjaardag gevierd. Margaret Maritz – volgens een kopie van haar identiteitskaart geboren op 27 september 1906 – zou daarmee de oudste persoon ter wereld zijn. Officieel staat het record op naam van de Japanse Tomiko Itooka. Die werd volgens Guinness World Records geboren op 23 mei 1908 en is 116 jaar.

Lees meer »

Van Laken tot in Leuven: onze reporter in het spoor van de paus

Van het kasteel in Laken naar het volksbad in Leuven: paus Franciscus kende een lange en bewogen dag. In de ochtend vroeg hij vergiffenis voor het misbruik in de kerk, nadien kon hij zich laven aan applaus en blijheid. Onze reporter Nadine Van Der Linden zag een bezoek vol uitersten: “Een seconde nadat de kerkvorst een baby op de schoot

Lees meer »

Pas op voor ‘healthwashing’: producten worden in de supermarkt gezonder voorgesteld dan ze zijn 

Voedselproducenten proberen met hun verpakkingen producten gezonder voor te stellen dan ze zijn, dat wordt ‘healthwashing’ genoemd. Het gaat dan over vermeldingen als ‘extra vezels’, ‘rijk aan eiwit’, en ‘minder suiker’. Ook afbeeldingen van fruit of groenten op verpakkingen kunnen misleidend zijn. Wat zijn de regels daarover, en hoe spoor je die ‘healthwashing’ op?

Lees meer »

Fotograaf Stephan Vanfleteren als eerste te gast in gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met expo ‘Pèèrdevissschers’

Met beklijvende foto’s van Oostduinkerkse paardenvissers opent fotograaf Stephan Vanfleteren de eerste tijdelijke tentoonstelling ‘Pèèrdevisschers’ in het splinternieuwe NAVIGO Visserijmuseum in Oostduinkerke. Deze expo loopt vanaf vrijdag 28 september tot 4 januari 2025.
The post Fotograaf Stephan Vanfleteren als eerste te gast in gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met expo ‘Pèèrdevissschers’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kandidaat-investeerder Audi Brussels heeft volgens vakbonden geen levensvatbaar plan, arbeiders leggen werk neer

Bij autofabriek Audi Brussels is 1 potentiële investeerder opgestaan, maar diens plan zou niet levensvatbaar zijn. Dat heeft de directie vanochtend te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Tegelijk legde de directie een eerste voorstel van sociaal plan op tafel, maar de vakbonden vonden dat onvoldoende. De arbeiders legden daarop spontaan het werk neer.

Lees meer »

Toneelvereniging ‘t Souffleurke brengt première van nieuw stuk exclusief voor doven en slechtzienden

De première van Ne Leeuw Zonder Tanden op donderdag 26 september is exclusief gereserveerd voor doven en slechthorenden en voor blinden en slechtzienden. ’t Souffleurke is de eerste toneelvereniging in de wijde regio die inzet op inclusieve voorstellingen.
The post Toneelvereniging ‘t Souffleurke brengt première van nieuw stuk exclusief voor doven en slechtzienden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Witte rook! Onderhandelaars bereiken akkoord over nieuwe Vlaamse regering

N-VA, Vooruit en CD&V zijn het eens geworden over een regeerakkoord. Dat laat formateur Matthias Diependaele (N-VA) weten. De onderhandelaars kwamen vrijdag om 13 uur weer samen en hadden uiteindelijk tot 5 uur ‘s ochtends nodig om het eens te worden over de laatste knelpunten. De verdeling van de bevoegdheden is voor later dit weekend. Volg alles op de voet

Lees meer »

Vader (62) riskeert zes maanden cel voor rammeling op straat aan autistische zoon (14): “Niemand moet zich moeien met mijn opvoeding”

Een 62-jarige vader uit Lo-Reninge riskeert zes maanden effectieve celstraf omdat hij zijn 14-jarige autistische zoon een stevige rammeling gaf op straat. Hij trok zijn zoon uit de auto en volgens een getuige gaf hij de jongen verschillende klappen. Die liep daarbij een gebroken pink op. “Niemand moet zich moeien met de opvoeding van mijn zoon”, verklaarde J.R. nadien.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Langemark-Poelkapelle: Nieuwe coalitie halfweg de legislatuur maakt veel goed

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar Langemark-Poelkapelle zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Langemark-Poelkapelle: Nieuwe coalitie halfweg de

Lees meer »

Segaert pakt brons op WK voor beloften

De Duitser Niklas Behrens heeft zich vrijdagmiddag op het WK wielrennen in het Zwitserse Zürich tot wereldkampioen bij de beloften gekroond. Na 173,6 kilometer vanuit Uster klopte Behrens de Slovaak Martin Svrcek in de sprint op de Sechseläutenplatz in Zürich. Alec Segaert pakte brons na een late uitval bij de achtervolgers.
The post Segaert pakt brons op WK voor

Lees meer »