5 favoriete aandelen van Matthias Ceusters: ‘Dit prestigieuze luxehuis heeft een marge van 40 procent’

07:00 Beleggingsanalist Matthias Ceusters schuift onder meer twee Benelux-aandelen naar voren en een Zwitserse producent van tandimplantaten. 

Meer krantenkoppen in België

Kerkjurist Rik Torfs over pauselijke passage in ons land: “Ik verwacht protest van misbruikslachtoffers”

Donderdag is het – na twijfel door gezondheidsproblemen – dan toch zover: Paus Franciscus arriveert in ons land. Tot 29 september verblijft hij in België en doet daarbij Leuven, Louvain-la-Neuve en Brussel aan met onder meer een grootschalige misviering in het Koning Boudewijnstadion. Maar het pauselijk bezoek zaait verdeeldheid. Rik Torfs (67), hoogleraar kerkelijk recht, schijnt in ‘Primo’ zijn licht

Lees meer »

Paus rijdt in pausmobiel door Leuven en kust kindje dat hem wordt toegestoken

Paus Franciscus heeft Leuven bezocht. Hij ging langs aan de universiteit en maakte een rit door de stad in een pausmobiel. Volgens de politie waren naar schatting 6.000 toeschouwers opgedaagd om de paus te begroeten. Rector Luc Sels toonde zich in zijn speech voor de paus kritisch en zei dat het seksueel misbruik waaraan de kerkgemeenschap zich jarenlang schuldig heeft

Lees meer »

Alle feesten afgelast nadat politie bekende zaal heeft verzegeld: “Eindelijk een antwoord, maar het valt ons zwaar”

Alle geplande evenementen bij de groep San Marco Village zijn afgelast. Dat slechte nieuws kregen de gedupeerden en het personeel donderdag te horen van de voorlopig bewindvoerder. Maandag raakte bekend dat de politie mogelijke witwaspraktijken en een link met het drugsmilieu onderzoekt. Het gebouw werd verzegeld. Heel wat koppels zien hun trouwfeest in duigen vallen. “Normaal gezien vertrokken wij zondagnacht

Lees meer »

Schrijnend tekort aan bedden voor daklozen in Brugge

Het Brugse gemeenteraadslid Karel Scherpereel (CD&V), die als vrijwilliger in de nachtopvang van ‘t SAS in Brugge werkt, klaagt over het schrijnend tekort aan bedden voor daklozen: “Het is een schande dat een warme stad als Brugge haar mogelijkheden in deze materie niet optimaal benut.”
The post Schrijnend tekort aan bedden voor daklozen in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Israël heeft geen bestaansrecht en Holocaust is grotendeels verzonnen”: wie is de koelbloedige leider achter Hezbollah, Hassan Nasrallah?

Als Libanon straks weer platgewalst wordt, dan is dat voor een groot deel te wijten aan Hassan Nasrallah (64). Want het is diens haat voor Israël die heel zijn land meesleurt in tomeloos geweld. Wie is de man die Hezbollah al drie decennia leidt en vrede met de Joden verwerpt? Een ijzige kerel, zo bleek toen zijn eigen zoon stierf.

Lees meer »

Kunst uit beeldatelier Dominiek Savio voortaan te koop bij Tuin Der Kunsten in Staden: “Karakter van voorwerpen vind ik belangrijker dan volmaaktheid”

Kunst- en decoratiezaak De Tuin Der Kunsten in Staden verkoopt voortaan ook beelden en kunstwerken die gemaakt werden door personen met een beperking in Dominiek Savio. Bezieler Charlotte Beernaert ging donderdag een kijkje nemen in het beeldatelier van de voorziening in Gits om de samenwerking in de verf te zetten.
The post Kunst uit beeldatelier Dominiek Savio voortaan te

Lees meer »

In het spoor van de paus: “Wie zich rond de Sint-Pieterskerk bevond, droeg hem geen kwaad hart toe. De rest bleef allicht gewoon weg”

Van het kasteel in Laken naar het volksbad in Leuven: paus Franciscus kende een lange en bewogen dag. In de ochtend vroeg hij vergiffenis voor het misbruik in de kerk, nadien kon hij zich laven aan applaus en blijheid. Onze reporter Nadine Van Der Linden zag een bezoek vol uitersten: “Een seconde nadat de kerkvorst een baby op de schoot

Lees meer »

Oplopende spanningen tussen VS en Georgië: premier niet langer welkom bij Biden

De Georgische premier is niet langer uitgenodigd voor een receptie van de Amerikaanse president Joe Biden, zegt de Georgische parlementsvoorzitter Shalva Papuashivli. Premier Irakli Kobakhidze leidt de Georgische delegatie op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, en zou woensdagavond deelnemen aan het jaarlijkse evenement voor wereldleiders. De parlementsvoorzitter heeft het over bemoeienissen in de interne zaken van zijn land.

Lees meer »

Al minstens 155 mensen in VS omgekomen door storm Helene

Volgens een telling van het Franse persagentschap ‘AFP’ heeft de doortocht van storm Helene in de Verenigde Staten minstens al aan 155 mensen het leven gekost. In de nasleep van storm Helene zal de Amerikaanse president Joe Biden woensdag lokale tijd alvast naar North Carolina reizen.

Lees meer »

Oproep | Voelt u zich als oudere werknemer nog thuis op de werkvloer?

“Langer gezond werken”: het klinkt goed, maar voor oudere werknemers vallen die laatste jaren voor het pensioen niet altijd mee, zeker nu ze langer moeten werken. Misschien herkent u dat? Ervaart u weinig respect voor uw bagage? Investeert uw chef niet meer in uw ontwikkeling, is er weinig waardering voor wat u doet? Bent u het slachtoffer van vooroordelen? De

Lees meer »