Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is schandaleus”, reageert burgemeester Ann Schrijvers. 

Meer krantenkoppen in België

Da’s kak: motorrijders en automobilisten krijgen uitwerpselen over zich heen wanneer nieuwe riolering ontploft

In de Chinese regio Guangxi zaten dinsdag heel wat automobilisten en motorrijders letterlijk in de shit. Naast een snelweg werd een druktest uitgevoerd op een pas aangelegde pijpleiding, maar die mislukte. De riolering explodeerde, waardoor uitwerpselen de lucht in vlogen en op de weg, voertuigen en motards terechtkwamen. Niemand raakte gewond, de autoriteiten zijn nu met een grote schoonmaakoperatie gestart.

Lees meer »

Andréa en Roger vieren hun diamanten jubileum

Ter gelegenheid van hun 60ste huwelijksverjaardag werden Roger Amez en Andréa Callens door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Ze trouwden in Wielsbeke op 4 september 1964. Roger werd geboren in Waregem op 1 juli 1942. Hij houdt van voetbal, jumping en het verenigingsleven. Hij was leider bij Chiro en hoofdleider bij KAJ, en is
The post Andréa en

Lees meer »

LIVE. Paus Franciscus bezoekt België

Paus Franciscus brengt van donderdagavond tot en met zondagmiddag een bezoek aan België. Officieel zakt de kerkleider af naar ons land voor de 600ste verjaardag van de KU Leuven, maar zijn bezoek moet een opsteker worden voor de hele katholieke gemeenschap. Na de recente ophef over seksueel misbruik in de Kerk zal de paus tijdens zijn bezoek ook “in alle

Lees meer »

Az groeninge verkoopt cupcakes ten voordele van Het Ventiel

De collega’s van de Geheugenkliniek van az groeninge houden vandaag hun jaarlijkse cupcakeverkoop aan de ingang van het ziekenhuis. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar Het Ventiel. “Dank aan de leerlingen van de RHIZO Hotelschool die de cupcakes voor ons bakten”, zegt communicatieverantwoordelijke Stefaan Lammertyn.
The post Az groeninge verkoopt cupcakes ten voordele van Het Ventiel appeared

Lees meer »

Kerkgebouwen in Vleteren blijven veel geld kosten

Woensdagavond, tijdens de laatste gemeenteraad voor de verkiezingen was burgemeester Stephan Mourisse (LVP) verontschuldigd. Partijgenoot en eerste schepen Bram Coppein nam het voorzitterschap over.
The post Kerkgebouwen in Vleteren blijven veel geld kosten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Staden: Controverse rond burgemeester, maar ook over ruime zone 30

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Staden: Controverse rond burgemeester,

Lees meer »

De aarde heeft er de komende maanden een mini-maan bij

De komende maanden draait er tijdelijk een piepkleine, 2e maan rond de aarde. Het gaat om een ruimterots van 10 meter breed. Op 25 november zijn we onze nieuwe maan alweer kwijt. Ze zal dan ontsnappen aan de zwaartekracht van onze planeet. De mini-maan zal enkel met een professionele telescoop te zien zijn.

Lees meer »

Vijftigjarigen klinken samen op ‘Tram 5’

Zoals de traditie het wil, werden de Maldegemse vijftigjarigen op de zaterdag van Maldegem kermis officieel op het gemeentehuis ontvangen. “Vandaag vieren we een bijzondere mijlpaal, jullie vijftigste verjaardag”, sprak burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) de Maldegemse vijftigjarigen toe. “In jullie geboortejaar 1974 vonden bijzondere gebeurtenissen plaats. Er was de eerste commerciële vlucht van de
The post Vijftigjarigen klinken

Lees meer »

Expo in Gent brengt allereerste gravin van Vlaanderen tot leven 

In Gent opent volgende week een overzichtstentoonstelling rond Judith van Vlaanderen, of toch het skelet dat aan haar wordt toegeschreven. De edelvrouw uit de 9e eeuw wordt gezien als de allereerste gravin van Vlaanderen. Bezoekers stappen in de voetsporen van de wetenschappers. Is het écht Judith, of niet? Het onderzoek zat jaren vast, maar kwam in een stroomversnelling door het

Lees meer »