VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve. De vijfde- en zesdejaars winnen een trip naar Parijs.

Met VIP2024 (Vlamingen in Parijs) stimuleren Sport Vlaanderen en MOEV het olympische gevoel bij de Vlaamse en Brusselse jeugd. Diverse topsporters brachten al een bezoekje aan een school of kwamen supporteren tijdens een sportactiviteit. De organisatie ging de voorbije maanden ook op zoek naar VIP2024-scholen. “We waren meteen enthousiast om deel te nemen. Natuurlijk worden wij een VIP-school, dacht het ganse team. Hier wordt namelijk ferm ingezet op sport”, duidt Duizendpluspoot-directeur An Van Neste.

De leerlingen dienden op school drie opdrachten tot een goed einde te brengen, en slaagden daar met glans in. Duizendpluspoot ontving nadien het label VIP2024-school. Maar er was meer. Na de krokusvakantie stond er een slotapotheose in Blankenberge gepland. “We trokken er met 49 kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar naartoe, die er de dag van hun leven hadden.”

Openingsceremonie

Na een openingsceremonie werden er wedstrijden in diverse disciplines georganiseerd. Er kwam ook een quiz over de Olympische Spelen en enkele gekke weetjes aan te pas. De dag werd afgesloten met een optreden van De KetnetBand. Het ganse avontuur werd uitgezonden in de VRT1-reeks Plankgas naar de Spelen. In de vierde aflevering – op zaterdag 29 juni – kwamen de drie grote finales in Blankenberge, Hofstade en Herentals aan bod.

“We stonden lange tijd aan de leiding en verlieten Blankenberge als winnaar van de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Nadien kregen we telefoon dat de olympische bus vlak voor de vakantie een bezoekje zou brengen aan de grote winnaar”, aldus directeur Van Neste.

Die bus verscheen plots in de Remi Baertlaan, waar VRT-gezichten Lynn Van den Broeck, Sander Gillis en Sarah Mouhamou de leerlingen tot absolute winnaar van Plankgas naar de Spelen kroonden. De vreugde was enorm. De vijfde- en zesdejaars mogen tijdens de vakantie naar Parijs. “De finalewedstrijden waren heel spannend. Soms was het redelijk gemakkelijk, maar we kwamen ook achter. Gelukkig stonden we snel weer op de eerste plaats”, vertelt Natiz (10).

Belgium House

“We zijn superblij met deze overwinning”, klinkt het bij Clarisse (12) en Roxanne (11). “Op 3 augustus mogen we naar het Belgium House en daarna start de wielerwedstrijd van de mannen. Het maakt niet uit wie er wint, zolang het maar een Belg is! We zijn ook benieuwd naar de stad Parijs, het wordt een geweldige dag.”

VBS Duizendpluspoot zet hard in op sport. “We lopen elke dag en als er sportwedstrijden zijn tussen scholen, dan behalen we vaak het podium”, aldus Natiz. Al negen jaar houden we vast aan onze ‘one mile a day’”, vertelt sportjuf Jessica Bijn. “Elke schooldag loopt iedere leerling 1,6 kilometer. We vinden dat belangrijk. En het effect ervan valt echt op. De kinderen mentaal en fysiek sterker, dat looptochtje geeft hen zuurstof. Ze vertonen achteraf een betere focus. Het is absoluut geen tijdverlies, die mijl per dag werkt net heel efficiënt.”

The post VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Voorzitter TransportBond hekelt kritiek op truckchauffeurs: “Ook de samenleving moet verantwoordelijkheid nemen”

Het was chaos op de weg gisteren. Maar liefst zeven uur lang was de E34 richting Knokke afgesloten tussen Vrasene en Sint-Gillis-Waas na een ongeval met meerdere vrachtwagens. Er moet meer aandacht gaan naar maatregelen om het rijgedrag van truckchauffeurs te controleren, schreef onze opiniërend hoofdredacteur Kris Vanmarsenille daar vanochtend over. “Die aanname richt zich ten onrechte op de individuele

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »