Vauquelin pakt tweede Franse zege op rij, Evenepoel finisht samen met nieuwe gele trui Pogacar

 

Kévin Vauquelin heeft in de tweede Tourrit de grootste zege uit zijn carrière geboekt. De renner van Arkéa – B&B Hotels kreeg vanuit de vroege vlucht gratie van het peloton en bleek uiteindelijk de sterkste op de klim van San Luca. In het peloton testte Tadej Pogacar een eerste keer de concurrentie, enkel Jonas Vingegaard had een antwoord klaar. Remco Evenepoel kon in de afdaling terugkomen en staat momenteel tweede in dezelfde tijd als gele trui Pogacar. Evenepoel is ook de leider in het jongerenklassement.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo emotioneel wordt Oekraïne-België vanavond voor Oekraïners in ons land: “Ook als België wint, ben ik blij. Jullie hebben ons zoveel gegeven”

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Terwijl het ‘Sjtsje ne vmerla Oekrajiny’ – het volkslied van Oekraïne – vanavond weerklinkt in cafés en op pleinen, weet dan dat veel gevluchte Oekraïners een traan plengen. Ze wonen dan wel 2,5 jaar in België, supporteren doen ze voor hun geboorteland. En emotioneel wordt het zeker. “Ik hoop dat mijn vrienden

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Kitesurfer verdrinkt en wordt verscheurd door haaien in Nieuw-Caledonië

Een kitesurfer is op een tragische manier aan zijn einde gekomen in Nieuw-Caledonië. De 39-jarige man was met een vriend aan het surfen toen hij in het water verstrikt raakte in de touwen van zijn kite en het bewustzijn verloor. De vriend diende eerste hulp toe, maar moest die staken door een aanval van verschillende haaien. Het slachtoffer verdronk en

Lees meer »

Generaal opgepakt na poging tot staatsgreep in Bolivia

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

“Ongeloof en verbijstering”: onze correspondent zag wat er achter de schermen gebeurde van debat tussen Trump en Biden

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »