Schip loopt vast onder gekende brug: “We zullen deze brug verhogen”

Een schip op de Leie zat zondagnamiddag een poos gekneld onder de brug Wevelgem-Lauwe. Onlangs werden plannen voorgesteld om de brug te verhogen.

Een schip raakte zondagnamiddag rond 17 uur gekneld onder de brug Wevelgem-Lauwe. Het schip bleef steken aan de bovenkant van enkele containers. Passanten zagen hoe het schip zich meter per meter verder manoeuvreerde tot het helemaal onder de brug door gevaren was.

Gekende brug

Het is niet de eerste keer dat een schip tegen de brug vaart. De Vlaamse Waterweg stelde onlangs nieuwe brugplannen voor. “De huidige brug heeft normaal een doorvaarthoogte 4,76 meter, het is een van de laagste bruggen van de Leie-as”, aldus Geert Weymeis, woordvoerder van De Vlaamse Waterweg. “De toekomstige brug wordt minstens 7 meter hoog.”

Drie lagen containers

De werken worden uitgevoerd in het kader van het Seine-Scheldeproject, waardoor boten met drie lagen containers er door kunnen. Het is de bedoeling om nog deze zomer de omgevingsvergunning aan te vragen. In het beste geval zullen de werken starten in 2025 en duren ze drie jaar. (TP)

The post Schip loopt vast onder gekende brug: “We zullen deze brug verhogen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Regi en Kristel verwachten hun eerste kindje samen

Regi Penxten (48) en Kristel Hubeny (35) deelden dinsdag heuglijk nieuws met de wereld op hun sociale media. “Mini… sun break!” met daarbij foto’s die boekdelen spreken: ze verwachten hun eerste kindje samen. Regi reageerde zelf alvast gevat op hun eigen mededeling: “Goed zaad”.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro

Lees meer »