Sanapolis haalde Koen Wauters naar Sijsele voor startschot solidariteitsloop

Op de site van gezondheidscampus Sanapolis in Sijsele – ook bekend als het voormalige Elizabethziekenhuis – vond zaterdag een 24-uurs loop ten voordele van het Kinderrevalidatiecentrum (KRC) van UZ Gent plaats.

Het evenement, Run4Kaboost gedoopt, verliep volgens het Backyard Ultra principe waarbij er elk uur een nieuw rondje van 6,7 kilometer gelopen werd door de deelnemers. Wie het langst aan de start verschijnt voor een nieuwe ronde is de winnaar. Ook de KRC-peters zetten hun schouders onder dit evenement. Koen Wauters gaf het startschot en Prof. Dr Ruth Van der Looven daagde Nono Wauters (zoon van Koen) uit voor een challenge run. Iedereen kon bij wijze van sponsoring een pronostiek indienen of gewoon zelf meelopen.

Je kan op verschillende manieren meedoen aan Run4Kaboost. Voor 25 euro kies je zelf of je 1, 2, 3 of 4 rondjes meeloopt. Voor 65 euro ga je de uitdaging aan om zoveel mogelijk uren aan de start te verschijnen. En voor 5 euro kun je pronostikeren op ofwel winst voor Nono Wauters ofwel voor topdokter Ruth Van der Looven. Uiteindelijk werd het een gelijkspel.

Een veertigtal lopers namen deel aan het initiatief. De twee lopers die het langs gelopen hebben, liepen elk 9 rondes. Er werd 1500 euro in het laatje gebracht voor het goede doel. Volgend jaar zou er een nieuwe en grootser opgevatte editie komen.

The post Sanapolis haalde Koen Wauters naar Sijsele voor startschot solidariteitsloop is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven ‘De Morgen’ en ‘De Standaard’ vandaag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »