Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag. Het eindigde met pizza.

Kinderen uit alle hoeken van de stad en daarbuiten kunnen op de speelpleinwerking onbezorgd komen spelen. Spelen om te spelen staat centraal. De ploeg animatoren is in opmars. Verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen kampen jaarlijks met een tekort. In Wervik en Geluwe ligt die trend toch anders. De jeugddienst startte in februari al zijn zoektocht naar animatoren en dat levert zijn vruchten af.

225 inschrijvingen

“Onze animatoren zetten zich vrijwillig in voor de werking”, aldus schepen van Jeugd Bercy Slegers (CD&V). “Heel wat 15-jarigen doen op onze werking hun eerste werkervaring op. Hun inzet wordt beloond met een vrijwilligersvergoeding die we optrokken. Animatoren die zich minstens vijf dagen inzetten, krijgen zelfs een gratis ticket voor Rock Op Het Plein.”

De animatoren worden alvast verwend. Met bijvoorbeeld frietjes op woensdagavond en een belegd broodje vrijdag. In oktober vindt er dan ook nog een bedankingsdag plaats. “Er zijn momenteel 225 kinderen geregistreerd”, zegt De Jongh. “Op de topdag de vorige vakantie waren er 115 kinderen van de partij. Gemiddeld hadden we in Wervik een 80-tal kleuters en kinderen van de lagere school. In Geluwe een 25-tal.”

Tistof kan rekenen op tien hoofdanimatoren. “Er zijn hier animatoren die al zes of zeven jaar aanwezig zijn”, zegt Rein. Hij is ondertussen bij de stad bezig aan zijn zevende jaar als jeugdconsulent en trad destijds op de speelpleinwerking in de voetsporen van Dorine Lesage. “Eerst deed ik het hier nog samen met Dorine en sinds 2019 alleen”, blikt hij terug. “We hebben een goede equipe. De sfeer zit goed en ik heb vertrouwen in de hoofdanimatoren.”

Op uitstap

“Om de vakantie op een bijzondere manier af te sluiten, hebben we een bijzondere uitstap gepland op vrijdag 30 augustus”, blikt Rein vooruit. “We gaan dan met alle kinderen op dagtrip. Met de kleuters gaan we naar De Sierk in Nieuwpoort en alle anderen gaan naar Walibi. Een traditie van vroeger die terug opgenomen wordt. De uitstap biedt kinderen de kans om hun vakantie op een unieke manier af te sluiten.”

De speelpleinwerking in Geluwe vindt plaats in de Sint-Jorisschool en is er ook voor alle kinderen van 3 tot 12 jaar. Het normaal tarief bedraagt 6 euro per dag. Ouders die hun kinderen willen registreren, kunnen terecht op de webshop van de stad. Voor meer informatie over de werking kan je terecht in het Vrijetijdspunt of je kan mailen naar [email protected].

The post Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing”

Het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle ligt aan het front van de Eerste Wereldoorlog, waardoor nog dagelijks bommen en andere oorlogsprojectielen naar boven komen. “Maar leg ze niet in de bermen”, roept de burgemeester op.
The post Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dodelijke oneliners en vooral gênante vertoning: dit moet je weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »

Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new wave-toppers

Op zaterdag 29 juni wordt Cultuurhuis De Leest weer omgetoverd tot een new wave-tempel voor dag twee van de derde editie van de Pekkersfeesten. Traditiegetrouw kan je op deze ‘zwarte zaterdag’ genieten van topbands uit het genre, van opkomend talent tot gevestigde waarden.
The post Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (1-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – er staat op dit moment

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »