Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen. 

Meer krantenkoppen in België

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »

Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”,

Donderdag heeft VBS Sint-Pieter in Kuurne afscheid genomen van juf Nathalie Vandekerckhove. Het werd alvast een heel bijzonder moment voor zowel juf Nathalie als voor de leerlingen en haar collega’s. Voor Juf Nathalie begon alles zes weken geleden, toen de school besloot om haar iedere dag te verrassen.
The post Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »