Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.

Hij was reeds actief als meester binnen de school toen hij een aantal maand geleden als ad initerim de job van directeur van de school overnam omdat directrice Marie Maertens tijdelijk aangesteld werd als coördinerend directeur van de scholengroep. Die tijdelijke functie werd finaal definitief en dus volgde er een selectieprocedure voor het aanstellen van een nieuwe directeur in Lendelede. Ook Maarten deed daar aan mee, maar de functie gaat uiteindelijk naar Lore Cuvelier, die voorheen werkzaam was in een school in Gullegem.

Inspraak

Die valt echter niet in goede aarde bij minstens een deel van het personeel. “Via een enquête en gespreksavond werd er inspraak van ons team beloofd in het maken van de keuze van een nieuwe directeur”, zegt leerkracht Evy Vercruysse. “Onze keuze ging expliciet naar Maarten, wat we ook hebben gevraagd in een brief ondertekend door bijna het voltallige team. Hij leek voor ons, en nog steeds, de perfecte kandidaat om directeur te worden. Maar die beloofde inspraak werd helaas een zoethoudertje.”

“We waren dan ook met stomheid geslagen dat de keuze voor functie van directeur niet naar Maarten ging. We bleven bovendien achter zonder enige uitleg waarom. Daarbij komt ook nog eens dat hij niet bij ons aan de slag kan als leraar. Hij krijgt een functie in het lerarenplatform op een andere school toegewezen. We betreuren deze keuze enorm. Maarten is een directeur met een warm hart voor een warme school. Dit is een visie die niet strookt met de ijskoude beslissing van het schoolbestuur.”

Online petitie

Ook onder ouders is er onbegrip over de beslissing. Zo circuleert er intussen een petitie online waarin gevraagd wordt hem te steunen. “Maarten voldoet aan de omschrijving van directeur. Hij heeft het dit jaar goed gedaan”, staat er daar. “De Talententuin staat voor talent laten groeien en dat geldt ook voor alle leerkrachten en dus ook Maarten die een kans moet krijgen om verder te blijven groeien in onze Talententuin. Maarten bracht terug warmte in de school. Hij bestuurt goed en tegelijk warm. Hij kent zijn kinderen. Zijn hart ligt in Lendelede.”

Maarten Vansteenkiste wenst zelf niet te reageren. Scholengroep Prizma duidt wel het één en ander: “Van alle kandidaten voor de functie zijn er twee de laatste fase in gegaan: Lore en Maarten”, zegt voorzitter Jean-Paul Vallaeys. “Er is toen ook een extern assessmentbureau aan te pas gekomen en finaal is in eer en geweten de keuze op Lore gevallen, omdat zij de sterkste kandidate bleek. Ik begrijp dat er vanuit het lerarenkorps en de ouders opmerkingen zijn en dat er, gezien de band met Maarten, teleurstelling heerst, maar wij hebben de procedure gevolgd zoals het moest. Details over de beoordeling kan ik wel niet geven. Iemand kiezen is altijd verliezen.”

Door een samenloop van omstandigheden kan Maarten ook niet meer terugvallen op zijn vorige job in de school, omdat die intussen door het systeem zijn toegekend aan een andere persoon. Via het lerarenplatform kan hij wel binnen de scholengroep aan de slag blijven, maar voorlopig niet in Lendelede. Als er daar in de toekomst vacatures vrij komen kan hij uiteraard opnieuw solliciteren.”

The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen

Experts hebben vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen bij de verkiezingen. “Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling”, schrijven ze in hun verslag, dat De Standaard kon inkijken. Ook in West-Vlaanderen gebeurden er fouten.
The post Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen appeared first

Lees meer »

Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank en is vrij man

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank op het Amerikaanse eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten heeft gesloten.

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Te min voor ‘Tien om te zien’, maar niet voor ‘De muziekshow’: “Een héél klein beetje respect voor ons, is dat te veel gevraagd?”

“We weten allemaal dat er een nieuwe generatie de plak zwaait.” Nee, een plekje bemachtigen in muziekshows als ‘Zomerhit’ en ‘Tien om te zien’ is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is er nu het gloednieuwe ‘De muziekshow’ voor alle artiesten die (alweer) uit de boot vallen. De eerste opnamen zijn gemaakt, maar een tv-zender is er nog niet. Al mag

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

Pleegkinderen blijven steeds langer bij pleeggezin

Het aantal kinderen en jongeren die een plek vonden in een pleeggezin, steeg afgelopen jaar tot 11.169. Pleegkinderen kunnen bovendien steeds langer op de ondersteuning van hun pleeggezin rekenen. Bij langdurige pleegzorgsituaties blijven kinderen gemiddeld meer dan 7 jaar in een pleeggezin. Dat meldt Opgroeien vandaag.

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel Goesting in de Zomer: “Opbrengst is voor goed doel”

Op zondag 30 juni, van 11:00 tot 18:00 uur kan je doorlopend genieten van hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst op het Kasteeldomein van De Lovie, Krombeekseweg. Er zijn muzikale noten van The Pebble Head Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs.
The post Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »