Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.

Tijdens de Algemene Vergadering van de BNXT League, zaterdag in Den Bosch, benoemden de aandeelhouders van de league Arthur Goethals unaniem tot voorzitter van de BNXT League. De Raad van Bestuur van de BNXT League, samengesteld uit vertegenwoordigers van de aandeelhouders en beide basketbalbonden, had Goethals als voorzitter voorgedragen. Met een indrukwekkende staat van dienst in zowel de bedrijfswereld als de basketbalsport brengt Goethals een schat aan ervaring en expertise met zich mee.

Arthur Goethals heeft een rijkgevulde professionele carrière achter de rug. Hij bekleedde diverse uitvoerende functies binnen Delhaize Groep van 1972 tot 2008, waaronder CEO van Delhaize België, Delhaize West- en Centraal-Europa. Daarnaast vervulde hij bestuursmandaten bij organisaties zoals Bpost, VBO, Matexi, en Greenyard Foods. Hij was ook voorzitter van FEDIS, de federatie van warenhuizen in België, van 2005 tot 2008.

PBL-voorzitter

Eveneens heeft Goethals een indrukwekkende loopbaan binnen de basketbalsport. Hij was lid van het Belgisch Olympisch Comité van 1992 tot 2006 en bekleedde de rol van voorzitter van BC Oostende van 2007 tot 2015. Nadien was hij voorzitter van de PBL (Belgian Pro Basketball League), waar hij mee aan de wieg stond van de BNXT League. Van 2016 tot 2021 was hij lid van de Raad van Bestuur van FIBA Europe. Momenteel zetelt hij nog in de Raad van Bestuur van de Basketball Champions League. Sinds 2021 dient hij als strategisch adviseur voor het ULEB-bestuur.

Groei en succes

Met zijn benoeming als voorzitter van de BNXT League zet Goethals zich in voor de verdere ontwikkeling en professionalisering van het basketbal in Nederland en België. “Ik ben vereerd met deze benoeming en kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan de groei en het succes van de BNXT League”, merkt Arthur Goethals bij zijn aanstelling op.

The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Een mailtje vanuit Denemarken, met een bestelling voor 159 Apple MacBooks: het bleek in het najaar van 2022 een vergiftigd geschenk voor Lab9, een elektronicawinkel en Apple Premium Reseller in Kortrijk. Drie leden van een Afrikaanse oplichtersbende liepen celstraffen tot 4 jaar cel. Een vierde verdachte ging vrijuit.
The post Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Lees meer »

Wervik brengt passende hulde aan zes gepensioneerde personeelsleden: “Leuke cartoon als geschenk”

De huldiging van dit keer zes personeelsleden van stad Wervik die met pensioen gingen, vond voor het eerst plaats in de theaterzaal van gc Gilwe. De hulde verliep op een stijlvolle manier en bij elke afscheidnemende medewerker werd een verzameling cartoons geprojecteerd die ereburger André Nollet over de respectievelijke loopbaan en anekdotes tekende.
The post Wervik brengt passende hulde

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »