NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.

Acht kandidaten zijn jonger dan 30 jaar. “We tellen veel nieuwe kandidaten die geloven in onze ambitie en ons verhaal”, zegt Gert-Jan. “Die nieuwe mensen willen we dan ook volop kansen geven.” Zoals eerder vermeld in KW is voorzitter Yves Debisschop (44) van SV Moorslede één van hen. “Hij weet als geen ander hoe je mee een team moet motiveren”, zegt de lijsttrekker. Op plaats vier staat met Anja Barroo (51) nog een nieuwkomer. “Het zorgzame en sociale karakter van Anja zorgen voor positieve energie om vooruit te kijken”, zegt Gert-Jan. Met nog een nieuwkomer maakt Jarne Verbrugghe (21) de top vijf rond.

Raadsleden David Claeys en Aaron Pattyn staan zesde en zevende. Lijstduwers zijn raadsleden Sigrid Verhaeghe en Veerle Demeulenaere. Leon Decoopman (20) uit Dadizele is de jongste kandidaat. Marc Vanryckeghem (73) de oudste.

Slogan

NVAPlus staat ambitieus naar de kiezer met de slogan ‘Kies voor meer en beter!’. “NVAPLUS trekt met een eigen aanpak naar de kiezer”, zegt Hovaere. “Voor ons geen prestigeproject per schepen of uitvoerend mandataris ten koste van de basistaken van onze gemeente. Een uitkijktoren opdringen tegen de wil van de burgers, en voordat er ook maar één spade gestoken wordt in het Dadipark? Neen, dat zou met NVAPLUS nooit gebeuren.”

“Laten we ons bezighouden met de dingen die ertoe doen: uw voetpad voor de deur, de staat van onze wegen, de opvang van uw kind, het ondersteunen van wie initiatief neemt.

Na het samengaan precies een jaar geleden van N-VA en Groep a was het na de voorstelling van de enthousiaste bende tijd voor de verjaardagstaart en volgde nadien een teambuilding. Een treintje kwam alle kandidaten ophalen, het eindigde met een barbecue.

The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Prinses Alexia wil bij omstreden studentenvereniging, maar is niet welkom: “Geen zin in spionerende beveiligers”

De Nederlandse prinses Alexia (18) staat op een keerpunt. Ze is klaar om haar hogere studies aan te vatten en heeft volgens de Nederlandse pers haar zinnen gezet op de Rijksuniversiteit Groningen. De middelste dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) werd er al meermaals in studentenkringen gesignaleerd, om zich te oriënteren op een studie aan de universiteit.

Lees meer »