Met de schrik vrij: Wout van Aert komt ten val in het peloton, Laurens de Plus blijft achter met heel wat schaafwonden

Een schrikmoment op 90 kilometer van de finish in rit twee van de Tour. Wout van Aert en ploegmaat Matteo Jorgenson gingen tegen de grond. Van Aert houdt er een gescheurde broek aan over, maar stelde al snel gerust met een opgestoken duim. Landgenoot Laurens De Plus ging ook tegen de grond, maar hij leek er erger aan toe. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Na zonneschijn komt regen: KMI kondigt onweerscode oranje af

Vandaag start meestal zonnig met in het zuiden al wel meer wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe en wordt het wisselend bewolkt. Enkele buien of een onweer zijn al hier en daar mogelijk in de namiddag. Vanavond en vannacht trekt een onweerszone over het zuiden van het land, mogelijk met hevige rukwinden en hagel,

Lees meer »

Leven met een deadline: “Eindelijk is het tijd om die zomerse outfit uit de kast te halen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »