‘Macrons beslissing gaat het collectief geheugen in als de grootste blunder in de recente Franse geschiedenis’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »