LIVE SPANJE-GEORGIË. GOAL! Eigen doelpunt van Le Normand brengt Georgiërs zowaar op voorsprong

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden de waardeverhoudingen gerespecteerd? 

Meer krantenkoppen in België

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare

In het centrum van Beselare werden enkele panden verkocht door het gemeentebestuur. Niks staat de herontwikkeling van de dorpskern nu nog in de weg. “Het authentieke karakter zal behouden blijven”, belooft burgemeester Ingrid Vandepitte.
The post Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is een kwestie van fatsoen”: N-VA en Vooruit Houthulst laken plotse overstap van hun raadsleden

De aankondiging van Lijst Burgemeester op 1 juni in aanwezigheid van gemeenteraadsleden Julie Descheppere (N-VA) en Peter Van Ryckeghem (Vooruit) is bij hun respectievelijke partijen als een donderslag bij heldere hemel gekomen. Maar schepen Olivia Masselin (Vooruit) en Filip Vanhevel (N-VA) gooien de handdoek niet in de ring en zijn nog altijd van plan om lijsten in te dienen.

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »