LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden de waardeverhoudingen gerespecteerd? 

Meer krantenkoppen in België

Shigeru Ishiba wordt nieuwe premier van Japan

De voormalige minister van Defensie en van Landbouw Shigeru Ishiba is vrijdag verkozen tot leider van de Liberaal-Democratische Partij (LDP). Dat betekent dat hij de nieuwe premier van Japan wordt. Hij volgt Fumio Kishida op.

Lees meer »

Vader (62) geeft autistische zoon (14) rammeling op straat: “Niemand moet zich moeien met mijn opvoeding”

Een 62-jarige vader uit Lo-Reninge riskeert zes maanden effectieve celstraf omdat hij zijn 14-jarige autistische zoon een stevige rammeling gaf op straat. Hij trok zijn zoon uit de auto en volgens een getuige gaf hij de jongen verschillende klappen. Die liep daarbij een gebroken pink op. “Niemand moet zich moeien met de opvoeding van mijn zoon”, verklaarde J.R. nadien.

Lees meer »

Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd

Gilbert Renty (79) en Jeannine Choquet (81) stapten op 26 september 1964 in het huwelijksbootje. Dat betekent dat ze hun 60ste huwelijksverjaardag mochten vieren.
The post Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Mario is een van de 170 slachtoffers van ‘mystery switch’ met energiecontracten: “Ik was weg bij Engie, maar belandde er terug”

Veranderen van energieleverancier is kinderspel, maar toch loopt het fout. Dit jaar al 170 keer. Mario Van den bergh (59) wilde weg bij Engie, maar belandde er terug. “Hoe kan dit?” HLN-consumentenexperte Safia Yachou dook in de wereld van de zogenaamde ‘mystery switches’ en legt uit hoe je voorkomt dat het ook jou overkomt.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Blankenberge: Nieuwe klemtonen, maar ook stabiliteit na coalitiewissel

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar jouw stad zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Blankenberge: Nieuwe klemtonen, maar

Lees meer »

Zal Vlaams Belang op 13 oktober het cordon op eigen kracht breken?

Deze week raakte bekend dat de N-VA en Vooruit bij de onderhandelingen voor een Vlaamse regering hun heil zoeken in een kleiner parlement, een keuze die kleinere partijen minder kansen zou geven. Ook in het verleden heeft de wetgever wel eens aan de kieswetten gesleuteld met de bedoeling de (wild)groei van kleine partijen af te remmen door de grote partijen

Lees meer »

Beelden tonen paniek in Lesse na onverwachte “enorme waterstroom”: honderden kajakkers, onder wie 400 tieners uit Sint-Truiden en Poperinge, in moeilijkheden

Honderden kajakkers, voornamelijk jongeren, zijn donderdag in grote problemen gekomen bij het afvaren van de Lesse met kajaks. Zeven jongeren werden in het ziekenhuis opgenomen wegens onderkoeling of paniekaanvallen, meldt de hulpverleningszone Dinaphi. Niemand verkeert in levensgevaar en er zijn geen vermisten. De kajakkers waren voornamelijk schoolkinderen, onder wie 400 tieners uit scholen in Sint-Truiden en Poperinge. Ze kregen te

Lees meer »

KLJ Langemark organiseert startdag op zondag 29 september

Iedereen die geboren is in 2008 of eerder is welkom met zijn of haar fiets op zondag 29 september om 13 uur bij het Dorpshuis in Poelkapelle voor de startdag van KLJ Langemark. “We starten met een aperitief en daarna maken we een fietstochtje met verschillende stops”, zegt hoofdleider Bram Gotelaere. “Eindigen doen we thuis
The post KLJ Langemark

Lees meer »

“Arrogante” activisten krijgen celstraf voor gooien van soep naar Van Goghs Zonnebloemen: “Crimineel idioot”, oordeelt rechter

De twee activisten die in 2022 de inhoud van twee blikken tomatensoep op het wereldberoemde kunstwerk ‘De Zonnebloemen’ van Vincent Van Gogh kieperden, zijn vrijdag veroordeeld wegens “criminele beschadiging”. De jonge vrouwen kregen allebei een celstraf opgelegd van een Britse rechter die eerder ook al zware straffen uitsprak tegen andere Just Stop Oil-activisten.

Lees meer »

Met gerust hart op reis naar Spanje: voorlopig toch geen sancties voor hoteluitbaters of autoverhuurders die weigeren persoonlijke informatie van gasten te delen

Spanje zal voorlopig dan toch geen straffen opleggen aan hoteluitbaters of autoverhuurders die weigeren persoonlijk informatie van hun gasten te delen met de overheid. Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de aanpassingsperiode voor de nieuwe regels voor de tweede keer uitgesteld, deze keer tot 2 december.

Lees meer »