Hongaarse premier Orbán wil nieuwe rechtse fractie vormen in Europees Parlement: “The sky is the limit”

De partijen van de Hongaarse president Orbán, de voormalige Tsjechische premier Babis en de uiterst rechtse FPÖ uit Oostenrijk willen samen een nieuwe rechtse fractie vormen in het Europees Parlement. Orbán gelooft dat de nieuwe fractie – gedoopt "Patriotten voor Europa" – gauw zal uitgroeien tot het grootste rechtse blok van de EU. 

Meer krantenkoppen in België

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”,

Donderdag heeft VBS Sint-Pieter in Kuurne afscheid genomen van juf Nathalie Vandekerckhove. Het werd alvast een heel bijzonder moment voor zowel juf Nathalie als voor de leerlingen en haar collega’s. Voor Juf Nathalie begon alles zes weken geleden, toen de school besloot om haar iedere dag te verrassen.
The post Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slagen krijgt, gaat hij ze moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »