Grimmig protest tegen de regering in Israël, volgens Hamas is akkoord over staakt-het-vuren nog veraf

In Israël zijn gisteren opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de regering. In Tel Aviv en Jeruzalem draaiden de protestacties ook uit op schermutselingen tussen betogers en de politie. Intussen zegt de Palestijnse extremistische groep Hamas dat er geen vooruitgang zit in de gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza. 

Meer krantenkoppen in België

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Leerlingen van Design & Art School organiseren zomertentoonstelling op diverse locaties in Kortrijk

De zomertentoonstelling ‘DA’S kunst’ gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling tot en met 8 september en nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.
The post Leerlingen van

Lees meer »

Heemkring Aan De Schreve lanceert kunstenaarsproject en boek over de familie Boudry

Dit jaar loopt in Poperinge de tentoonstelling ‘Boudry, een familie kunstenaars’, een organisatie van de Koninklijke Heemkring Aan de Schreve. Naast de tentoonstelling geeft Aan de Schreve ook een geïllustreerd kunstboek uit. De vernissage van de tentoonstelling gaat door op donderdag 4 juli in de Kapel van de Zusters Benedictinessen met aansluitend de boekvoorstelling in de Kapel Lebbe, Peperstraat in

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent”

‘t Polderhart in Zuienkerke verliest straks een monument: meester Filiep trekt er vrijdag na 34 toegewijde schooljaren voor het laatst de deur van het de ‘Plukjesklas’ achter zich dicht. Zijn schoolcarrière was een roeping. “Het heeft mij op alle vlakken ontzettend verrijkt.”
The post Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent” appeared

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »