GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.

De laatste dag van het schooljaar was voor Katrien Piessens ook haar laatste dag op het secretariaat van de GO De Kruipuit. Nadat ze 10 jaar bij een bedrijf op het industrieterrein had gewerkt en twee jaar secretariaatswerk bij de Zusters Maricolen achter de rug had, trad Katrien in dienst bij de gemeenteschool op de Kruipuit. De school heeft haar een onvergetelijk afscheid bezorgd.

Vele mooie momenten

“Ik heb me de overstap naar de Kruipuit nooit beklaagd. Ik ging iedere schooldag met een goed gevoel naar de school. Rita Notteboom was mijn eerste directeur. Er kwamen daarna nog 4 directeurs. Iedereen had zijn eigen stijl maar ik heb met allen goed kunnen samenwerken. Het begin en het einde van het schooljaar waren de drukste perioden maar alle dagen zaten vol afwisseling”, blikte Katrien terug op haar loopbaan.

“In onze kleine school ken ik iedereen en ook de ouders en de grootouders van de leerlingen waren voor mij geen onbekenden. Net als de directie en leerkrachten met hun administratieve problemen bij mij terecht konden, wisten ook de leerlingen dat zij bij mij altijd een luisterend oor vonden. Ik heb met de school dan ook veel mooie momenten beleefd. De donkere momenten in mijn loopbaan waren 20 jaar geleden het plots afscheid van directeur Johan Colembie en een paar jaar terug toen de gemeenteschool aan het GO werd gegeven. Vooral de manier waarop dat gebeurde viel me zwaar.”

Uitstapjes

Vrees om in een zwart gat te vallen heeft Katrien niet. Zij kijkt uit naar de wandelingen, fietsuitstapjes en reizen die er aan zitten te komen. Voor directeur Manu Buysse is Katrien iemand die iedere directie zich op het secretariaat zou wensen. “Zij stond altijd voor iedereen klaar. Wij wisten dat als wij even niet aanwezig konden zijn, de school bij Katrien in goede handen was. Voor ons is het geen afscheid van Katrien. Wij hopen haar hier af en toe nog eens terug te zien”, klonk het bij directeur Buysse. (LV)

The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »