Gezin ontsnapt aan uitslaande brand: brandweer kan hond redden, bewoners voorlopig op hotel

In Nieuwrode in Vlaams-Brabant is zaterdagnacht brand uitgebroken op de eerste verdieping van een woning in Rot. De bewoners ontsnapten aan de vlammen, maar liepen wel lichte verwondingen op. Voorlopig worden ze opgevangen op hotel. 

Meer krantenkoppen in België

Biografie: Jo Brouns (CD&V) mag verlengingen spelen op Landbouw

Jo Brouns mag ook in de nieuwe Vlaamse regering minister van Landbouw blijven en krijgt er de bevoegdheid Omgeving bij, een sleutelpost als het gaat om stikstof en vergunningsprocedures. De 49-jarige politicus uit het Limburgse Kinrooi krijgt daarmee voor de CD&V een sleutelpost voor de komende jaren.

Lees meer »

Sekssymbool, dierenrechtenactiviste, maar ook raciste: zo verging het Brigitte Bardot (90) na het einde van haar filmcarrière

Het leven van filmster Brigitte Bardot (90), de meest sexy vrouw van haar generatie, leest als een dieptragische roman. ‘Story’ blikt in twee delen terug op haar leven. Van haar luxueuze jeugd over haar desastreuze relaties tot het schandaal die haar een fikse boete en bijna een celstraf heeft opgeleverd. Want nadat ze abrupt een punt had gezet achter haar

Lees meer »

“De grootste Houthulstenaar uit de geschiedenis” is niet meer: Jacques De Groote (97) overleden

“De grootste Houthulstenaar uit de geschiedenis” is niet meer. Jacques De Groote is op 97-jarige leeftijd overleden. Hij was zonder twijfel een uithangbord voor de gemeente. Zijn laatste bezoek aan zijn geboorteplaats zal iedereen het meest bijblijven. “Houthulst betekende alles voor hem”, reageert zijn dochter Julie, die samen met hem een tijdje in het inmiddels verwoeste kasteel De Groote woonde.<br

Lees meer »

Nu Vlaamse regering registratierechten gaat verlagen: met dit trucje kan je nu al duizenden euro’s besparen

Goed nieuws voor wie een huis wil kopen. De Vlaamse regering gaat de registratierechten verlagen voor de eerste en enige woning van 3 naar 2 procent. Wanneer de regeling precies ingaat, is nog niet bekend. Maar wat als je dit jaar nog wilt kopen? “Wie nu een compromis tekent, dreigt duizenden euro’s registratierechten te veel te betalen”, waarschuwt fiscalist Ive

Lees meer »

“Ik krijg er in elk geval veel vragen over, maar wat hadden ze moeten doen?”: Lotte Kopecky reageert diplomatisch op de bevreemdende tactiek van Oranje

Na Glasgow, nu Zürich. Voor het tweede jaar op rij de allerbeste van de wereld. Lotte Kopecky (28) wist met haar vreugde geen blijf. Dit helse WK stelde haar weerbaarheid en veerkracht op de proef. Maar ze slaagde met brio. Met dank ook aan die vreemde Oranje-tactiek. (lachend) “Dit was leuk om naar te kijken. Toch?”

Lees meer »

Het gemeenterapport van Ingelmunster: Corona- en energiecrisis nekt enkele ambitieuze projecten

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Ingelmunster: Corona- en energiecrisis

Lees meer »

Na 22 jaar ‘leugen’ van Justin Timberlake onthuld: “Niet hij, maar ík zong de hoge noten in ‘Cry Me A River’”

De outro ‘Cry Me, Cry me’ in de wereldhit ‘Cry Me A River’ van Justin Timberlake (43) is niét door de Amerikaanse zanger zelf gezongen. De ‘geheime’ zangeres Marsha Ambrosius (47) onthulde tijdens een interview met ‘The Shade Room’ dat zij een aantal hoge noten voor haar rekening nam, tot grote verontwaardiging van de fans. “Ik ben geschokt”.

Lees meer »

Gemiddeld gezin gooit elk jaar 508 euro aan voedsel weg

Een Vlaams gezin gooit elk jaar gemiddeld zo’n 508 euro aan eetbaar voedsel weg. Dat blijkt vrijdag uit een studie van afvalverwerker OVAM. Het agentschap lanceert daarom naar aanleiding van de internationale dag tegen voedselverlies een campagne om de Vlaming te leren koken met restjes.

Lees meer »

Arbeidsmigratie van buiten EU licht gestegen in 2023

Als gevolg van een “lichte afkoeling” van de arbeidsmarkt heeft vorig jaar in België maar een beperkte stijging van het aantal arbeidsmigranten van buiten de EU plaatsgevonden. Dat blijkt uit cijfers van het federaal migratiecentrum Myria, dat maandag een deel van zijn jaarverslag publiceerde.

Lees meer »

Leerlingen Haarzorg openen didactisch kapsalon Infiniti 8

Leerlingen van de derde graad Haarzorg openden het didactisch kapsalon Infiniti 8. Ze worden hierin bijgestaan door twee leerkrachten. Nathalie Delhaye neemt het boekhoudkundige luik voor haar rekening en leerkracht Erica Vandoorne zorgt voor het praktische gedeelte en de stagebegeleiding.
The post Leerlingen Haarzorg openen didactisch kapsalon Infiniti 8 appeared first on KW.be.

Lees meer »