Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.

Voorzitter Thomas Tousseyn was verontschuldigd. CEO Alexander Vantyghem nam de honneurs waar. “Voor dit seizoen zijn we weer razend ambitieus, met als opener Europees voetbal. Honderden fans zullen de verplaatsing naar Schotland maken. Een week later verwelkomen we hopelijk veel supporters voor onze eerste thuiswedstrijd tegen datzelfde Kilmarnock. Laat ons een geweldige indruk maken in Europa en in eigen land, in eenzelfde sfeer waarmee we vorig seizoen hebben kunnen afsluiten. Onze technische staf onder leiding van Rembert Vromant is volop aan het werk om helemaal klaar te zijn voor dit nieuwe avontuur en we zullen dit op onze geheel eigen manier aanpakken, met opnieuw energiek en aanvallend voetbal. Er zal spektakel zijn op Cercle, want dat zit in ons eigen DNA. Om dit te kunnen waarmaken blijven we inzitten op het aantrekken van jonge, talentvolle spelers. Binnen de Cerclefamilie willen we hen omarmen en er betere voetballers van maken”, aldus de CEO.

Zelfde spirit

Een historische partner als Rodenbach maakte op de fandag haar rentree en ook de nieuwe wedstrijdshirts werden voorgesteld. Na de training werden de jeugdspelers, de G-ploeg, Cerkelladies, Jong Cercle alsook de A-kern onder leiding van trainer Miron Muslic voorgesteld. “We hebben de voorbije twaalf maanden hard gewerkt om de fans trots te maken op hun ploeg. Diezelfde spirit leggen we in het nieuwe seizoen, alsook Europees. Onze ambitie blijft dezelfde: er samen voor gaan en samen blijven groeien. We zullen groen en zwart in elke wedstrijd met een groot hart vertegenwoordigen. We zijn Cercle en weigeren om op te geven.”

Robert Braet trofee

Tweejaarlijks wordt tijdens de fandag ook de Robert Braet trofee overhandigd aan iemand die zich verdienstelijk maakt voor de vereniging. Die eer viel te beurt aan Joan Deklerck, ondertussen veertien jaar actief binnen de jeugdwerking. Nadien was er nog een stadiontour voorzien waar de fans handtekeningen konden verzamelen van hun favoriete spelers, gevolgd door een gezamenlijke barbecue. (ACR)

The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

IN KAART – 49 gemeenten hebben sportclub voor mensen met beperking: West-Vlaanderen telt zo al meer dan 2.000 G-sporters

Deelnemen is belangrijker dan winnen. Het lijken holle woorden in tijden van een Europees kampioenschap voetbal en de Ronde van Frankrijk, maar in de G-sport is de olympische gedachte nog altijd heilig. “Goed kunnen voetballen is niet belangrijk, de G-sporter moet zich vooral goed voelen in de groep”, klinkt het bij de G-werking van Club Brugge, één van de 205

Lees meer »

Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen

Achter de huizen parallel met de Stationsstraat is de voorbije maanden hard gewerkt aan de realisatie van de Groene Corridor, een recreatieve groene doorgang tot aan de spoorweg. Nu de werken achter de rug zijn, werd de Groene Corridor officieel geopend.
The post Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Militaire staatsgreep in Bolivia lijkt afgewend: generaal opgepakt na binnenvallen van presidentieel paleis

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »