Extreemrechts Rassemblement National wint verkiezingen in Frankrijk

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde volgens de eerste tellingen 34 procent van de stemmen binnen. Maar de definitieve uitslag komt pas later vanavond.

 

Meer krantenkoppen in België

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Van vakanties aan zee tot de Molenspurters: 20 West-Vlaamse weetjes over Tourdebutant Remco Evenepoel

Dit weekend is het zover: Remco Evenepoel begint in Firenze aan de eerste Ronde van Frankrijk in zijn carrière. De Vlaams-Brabander is de nationale hoop in bange dagen om de eerste Belgische Tourwinnaar sinds Lucien Van Impe in 1976 (!) te worden. Twintig West-Vlaamse weetjes over het 24-jarige fenomeen.
The post Van vakanties aan zee tot de Molenspurters: 20

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »