“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij me. Dat staat zo zelfs in mijn contract.” 

Meer krantenkoppen in België

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

Bellingham en Kane redden Engeland van roemloze aftocht tegen Slovakije

Engeland zit nog in het toernooi. Meer dan een uur leken The Three Lions op weg naar huis tegen een enthousiast Slovakije, maar in minuut 95 achtte Jude Bellingham zijn moment gekomen. Met een omhaal behoedde hij de Engelsen van de nederlaag. De Slovaken waren aangeslagen en kregen na één minuut in de verlengingen de winnende treffer van Harry Kane

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Politie Westkust arresteert twee mannen die wellicht negentien slachtoffers oplichtten met Makita-materiaal

Na een lang onderzoek heeft de politie Westkust deze week twee mannen gearresteerd in Laken en Sint-Gillis die ervan verdacht worden negentien slachtoffers te hebben opgelicht. Dat deden ze door zogezegd werkmateriaal van Makita te verkopen, maar na betaling leverden ze die nooit. Zo zouden ze in totaal 10.000 euro hebben buitgemaakt.
The post Politie Westkust arresteert twee mannen

Lees meer »