Chinese raket stijgt onbedoeld op bij test en crasht in bergen

Bij een motortest met een Chinese Tianlong-3-raket is die onbedoeld plots opgestegen en in bergachtig gebied neergestort. Dat bericht het nieuwsagentschap Bloomberg. Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen.

 

Meer krantenkoppen in België

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) kijkt in eigen boezem: “We hebben fouten gemaakt en dat moet grondig geëvalueerd worden”

Dat zijn partij aan een grondige evaluatie toe is. Dat zegt nu ook Jeremie Vaneeckhout, de covoorzitter van Groen, in zijn eerste grote interview na de tegenvallende verkiezingen. De West-Vlaming kijkt daarvoor ook in eigen boezem. Of hij wil aanblijven als voorzitter, zal afhangen van de lokale stembusslag. “Denigrerende praat laat ik niet meer passeren.”
The post Jeremie Vaneeckhout

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »