CD&V/VD Ledegem gaat naar de kiezer als Lijst Burgemeester en stelt zes nieuwkomers voor

In Ledegem kiest CD&V/VD voor een andere naam om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Het wordt Lijst Burgemeester. Op de lijst van CD&V, Open VLD, N-VA en onafhankelijken staan zes nieuwkomers. Na de voorstelling van de lijst werd ook het logo voorgesteld. Het bevat de drie kleuren in de vlag van de gemeente.

Eerder werd al bekendgemaakt dat burgemeester Bart Dochy opnieuw lijsttrekker wordt. “Er zijn nog weinig mensen die weten wat CD&V/VD eigenlijk precies inhoudt en daarom kiezen we voor een nieuwe naam”, zegt de burgemeester. “Los van de nationale partijpolitiek is het meer een trend om die lokale lijsten in de verf te zetten.”

‘Saaie verkiezingen’

CD&V/VD heeft de volstrekte meerderheid. De oppositie Vooruit en Groen telt slechts drie zetels. De komende verkiezingen neemt Groen trouwens niet meer deel. Het dreigen in Ledegem ‘saaie verkiezingen’ te worden. Afwachten trouwens of Vlaams Belang een lijst gaat indienen. Daarvoor is er tijd tot september.

“We hebben toch wel een draagvlak bij de bevolking en willen zo verder bouwen”, aldus Dochy. “We hebben een gezonde basis om goed te besturen, zonder politiek gekibbel. Met de oppositie trachten we gezamenlijk tot conclusies te komen. Wat al een paar keer is bewezen op de gemeenteraad.”

Enkele nieuwe namen

De zes nieuwkomers zijn Stefanie Devolder, Gilles Knockaert, Margaux Dhaene, Mathis Desplenter, Jeroen Driessens en Franky Cornelis. Stefanie uit Ledegem is zaakvoerster van Bouwmaterialen Develtere in Dadizele. Gilles is advocaat en voetbalt bij Olympic Ledegem. Mathis (Ledegem) werd in mei 18 jaar en is dus de jongste kandidaat. Jeroen (Sint-Eloois-Winkel) is korporaal bij de brandweer. Franky Cornelis (Ledegem) is leerkracht in Waregem.

Schepen Wally Corneillie is net zoals de vorige twee keer de lijstduwer. Negen kandidaten wonen in Ledegem, acht in Sint-Eloois-Winkel en vier in Rollegem-Kapelle. Zoals eerder vermeld stopt schepen Geert Dessein. Gemeenteraadsleden Carlos Casteleyn, Jolien Goemaere en Nico Clarysse ook.

The post CD&V/VD Ledegem gaat naar de kiezer als Lijst Burgemeester en stelt zes nieuwkomers voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’: “Gert Verhulst heeft een belangrijke bijdrage geleverd”

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »