Biden begrijpt zorgen na verkiezingsdebat: “Ik had geen goede avond”

De Amerikaanse president Joe Biden snapt dat mensen zich zorgen maken na het zien van zijn debat tegen oud-president Donald Trump afgelopen donderdag. Dat liet hij zaterdag weten tijdens een bijeenkomst voor rijke donoren in de chique New Yorkse kuststreek The Hamptons. 

Meer krantenkoppen in België

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350 deelnemers

Van 1 juli tot 30 augustus kun je opnieuw deelnemen aan de HoLa-PoSta-zoektocht, een gratis fietsspeurtocht van 38 km doorheen de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Houthulst en Staden. “Na meer dan vijftien edities zijn we er weer in geslaagd om nieuwe trajecten in het parcours op te nemen”, zegt Jo Lottegier van Toerisme Langemark-Poelkapelle.
The post HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350

Lees meer »

Aadil Diwan Ali en de Kortrijk Warriors zetten cricket in de kijker in VRT1-programma ‘Goed Gespeeld’: “Vrij makkelijk om aan te leren”

Voor Aadil Diwan Ali (33) heeft de sport cricket weinig geheimen meer. Onlangs schitterde hij nog in het VRT 1-programma ‘Goed Gespeeld’, waarin hij samen met zijn neef Zeshan cricket in de kijker plaatste. Aadil woont in Kuurne maar richtte in 2020 samen met zijn neef Addnaan het cricketteam Kortrijk Warriors op. Inmiddels is er al een mannen- en vrouwenploeg

Lees meer »

Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor: “Bang? Neen! Waarom zou ik?”

Toen de Kortrijkse school Athena Campus Ter Bruyninge aan de Motoclub Blue Angels vroeg om voor een groep jongeren met een beperking een motorritje te organiseren, aarzelden ze geen seconde. Een twintigtal jongeren durfde het aan om mee te rijden.
The post Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor:

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »