Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens, dat ook bekend is van het televisieprogramma ‘Andermans Zaken’.

Al in maart dit jaar werd er door Laurens Devestele en Melissa Vande Ryse – die in 2015 van start gingen met hun bakkerij Laurens aan de kerk in Varsenare – vooruitgeblikt naar het nakende pensioen van Leentje Willems (62). Het echtpaar liet toen broodzakken ontwikkelen met de beeltenis van Leentje op afgedrukt. Toen al werd een groot feest in het vooruitzicht gesteld.

Drie werkgevers

Leentje is echter al veel langer dan de uitbating door Laurens en Melissa verbonden aan de bakkerij op deze locatie. Ze begon er namelijk in 1983 en zal voor drie uitbatingen gewerkt hebben: bakkerij Verhoye, bakkerij Tavernier en tot slot bakkerij Laurens. Leentje groeide op in Jabbeke, maar woont al vele jaren met haar man en twee kinderen in Koekelare. “In al die tijd groeide Leentje uit tot een bekende en graag geziene figuur in Varsenare en ver daarbuiten”, vertelt Laurens. “Wie Leentje niet kent, heeft niet in Varsenare gewoond.”

“We noemen Leentje vaak onze ‘plusmama’”, vult Melissa aan. “Ze zorgt vaak mee voor onze kindjes en op alle grote momenten in ons leven was ze erbij. Toen we begonnen met de zaak, toen we huwden, toen we onze kindjes kregen, … Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”, vult Melissa aan.

Oldtimers

En vandaag, zondag 30 juni, vond dus een groots opgezet pensioenfeest plaats voor Leentje. Laurens en Melissa zorgden voor een springkasteel voor de kinderen en een wagentje met gratis koffie, cava en lekkere hapjes. Bakker Laurens hield een mooie speech en er kwam ook een delegatie van het gemeentebestuur langs om haar te feliciteren. Heel wat klanten en ook voormalige uitbaters van de bakkerij kwamen langs om Leentje feestelijk uit te zwaaien. Als apotheose passeerde er zelfs een reeks oldtimers van de oldtimerclub waar Leentje en haar man actief lid van zijn. “Ik wist dat er iets ging gedaan worden voor mijn pensionering, maar niet dat het zo’n groot feest zou zijn. Dit is echt prachtig”, zei Leentje, die duidelijk met volle teugen genoot.

The post Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new wave-toppers

Op zaterdag 29 juni wordt Cultuurhuis De Leest weer omgetoverd tot een new wave-tempel voor dag twee van de derde editie van de Pekkersfeesten. Traditiegetrouw kan je op deze ‘zwarte zaterdag’ genieten van topbands uit het genre, van opkomend talent tot gevestigde waarden.
The post Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new

Lees meer »

Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.
The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? appeared

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »