Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.” 

Meer krantenkoppen in België

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen”

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit. Zopas nam de organisatie een tweede gebouw in gebruik, in het centrum van Ploegsteert. Met de uitbreiding komt ook de garantie dat ze iedere uithoek van de uitgestrekte gemeente van hun dienstverlening kunnen voorzien.
The post Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Hoeveelheid antibiotica in ons voedsel kan kans op resistentie vergroten 

De hoeveelheid antibiotica in vlees en vis vergroot de kans op resistentie, waarschuwt het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG). Uit een studie bij wasmotlarven blijkt dat zelfs een tiende van de ‘veilige’ dosis bacteriën bestand kan maken tegen antibiotica. Dat is een probleem voor de volksgezondheid. De huidige regelgeving onderschat het risico en moet herzien worden, zeggen de

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »