400 oproepen voor wateroverlast in Luxemburg na maandhoeveelheid neerslag in een uur tijd, brandweer bevrijd mensen die vastzaten in het water

De hulpverleningszone Luxemburg heeft afgelopen nacht ongeveer 400 oproepen gekregen als gevolg van het noodweer dat het uiterste zuiden van de provincie trof. De hevige regen veroorzaakte overstromingen, waarbij het water op sommige plaatsen tot een meter hoog stond. Ook moesten mensen worden bevrijd.

 

Meer krantenkoppen in België

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Dilbeek plaatst trajectcontroles op belangrijke invalswegen

Vanaf september lanceert de gemeente Dilbeek automatische snelheidscontroles op belangrijke invalswegen. Er worden 9 trajectcontroles geplaatst op strategische locaties verspreid over heel Dilbeek. De camera’s dienen niet alleen voor de handhaving van snelheidslimieten, maar spelen ook een cruciale rol in de bestrijding van criminaliteit.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »