14 keer méér nagemaakte voetbaltruitjes in omloop dan vorig jaar: ben je strafbaar als je een koopt of draagt?

Er zijn 14 keer meer nagemaakte voetbaltruitjes in omloop dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Mag je die eigenlijk wel kopen? Hoe gaan de producenten daarmee om? De koper is finaal verantwoordelijk, zegt Francis Adyns van de FOD Financiën. "De merkhouder kan een schadevergoeding eisen van de koper." 

Meer krantenkoppen in België

Belgische politiek gaf deze maand al 1,2 miljoen euro uit aan online advertenties voor lokale verkiezingen. Hoeveel is dat in jouw gemeente? 

Deze maand is al ruim 1 miljoen euro uitgegeven aan politieke advertenties op Instagram en Facebook voor de gemeenteraadsverkiezingen. Koplopers in Vlaanderen zijn de afdelingen van Vlaams Belang en ook voorzitter Tom Van Grieken. De campagne is dit jaar wel traag op gang gekomen, zeggen experten. "Politici zijn nog volop bezig met nieuwe Facebookpagina’s te creëren om te adverteren."

Lees meer »

Nieuwe Vlaamse regering zoekt alternatieven voor statiegeld

Statiegeld op blikjes en plastic flesjes staat niet in het nieuw Vlaams regeerakkoord. “We zijn er niet van overtuigd dat dit de goede manier is”, zegt het kabinet van minister van Omgeving Jo Brouns (CD&V) dinsdag aan VRTNWS. De regering onderzoekt of er alternatieven zijn om het zwerfvuil te verminderen.

Lees meer »

NBA-legende Dikembe Mutombo (58) overleden aan hersentumor

De Congolese NBA-legende Dikembe Mutombo is op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker, zo maakte de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie maandag bekend via sociale media. Mutombo kwam tijdens zijn roemrijke carrière in de NBA uit voor zes verschillende clubs en kampte met een hersentumor.

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Minivoetbaltornooi voor goede doel ‘Shotten For Life’ van CAW Zuid-West-Vlaanderen viert feesteditie

Op donderdag 26 september van 13 tot 18 uur organiseert CAW Zuid-West-Vlaanderen voor de vijfde keer het evenement ‘Shotten For Life’ in sportcampus Lange Munte in Kortrijk. Tijdens dit minivoetbaltornooi zullen verschillende sociale organisaties het tegen elkaar opnemen, met als doel geld in te zamelen voor het project ‘Younited Belgium’.
The post Minivoetbaltornooi voor goede doel ‘Shotten For Life’

Lees meer »

Alsof de tijd geen vat op haar heeft: Catherine Zeta-Jones poseert naakt op Instagram

Catherine Zeta-Jones (55) heeft indruk gemaakt op Instagram. De Britse actrice en haar echtgenoot Michael Douglas (80) zijn op dezelfde dag jarig, en anno 2024 wilde Catherine duidelijk iets bijzonders doen. Zo deelde de ‘Wednesday’-ster namelijk een – weliswaar suggestief – naaktbeeld. “Ik had geen betere ideeën meer”, schreef ze bij de foto. Haar volgers, waaronder ook collega-actrives Elizabeth Hurley

Lees meer »