Wout van Aert zwaar geëmotioneerd na derde plaats: “Dat ik het nog steeds kan, doet deugd na zo’n zware periode”

Drie maanden en twee dagen geleden kwam Wout van Aert zwaar ten val in Dwars door Vlaanderen, vandaag werd hij derde in de opener van de Tour de France. Dat zorgde voor heel wat emoties bij Van Aert. “Dit had ik nooit verwacht. Dat ik het nog steeds kan, doet bijzonder veel deugd… want ik heb een héél zware periode gekend.” 

Meer krantenkoppen in België

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die vandaag maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel maandag twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Vanavond keert Jacky Lafon na bijna 10 jaar wachten terug in ‘Familie’: “Ben al gaan polsen om zatte Rita terug te brengen”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

Bellingham en Kane redden Engeland van roemloze aftocht tegen Slovakije

Engeland zit nog in het toernooi. Meer dan een uur leken The Three Lions op weg naar huis tegen een enthousiast Slovakije, maar in minuut 95 achtte Jude Bellingham zijn moment gekomen. Met een omhaal behoedde hij de Engelsen van de nederlaag. De Slovaken waren aangeslagen en kregen na één minuut in de verlengingen de winnende treffer van Harry Kane

Lees meer »