Woning onbewoonbaar verklaard na blikseminslag in Pelt

Tijdens de hevige onweersbui die zaterdagavond omstreeks half zeven over Limburg trok, is de bliksem ingeslagen op een woning op de Lindelsebaan in Pelt. 

Meer krantenkoppen in België

Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

De Brugse breakdancer – oftewel B-girl – Maxime Blieck (25) is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens de laatste kwalificaties kon Madmax zich niet bij de beste negen scharen, wat nodig was om een Olympisch ticket te veroveren.
The post Geen Olympische Spelen voor ‘B-girl’ Maxime Blieck: “Ik ben sprakeloos”

Lees meer »

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Zo innig ging het eraan toe bij laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

NMBS-dubbeldekstreinen krijgen 40-tal stopcontacten per rijtuig

De M6-dubbeldeksrijtuigen van de NMBS krijgen een verregaande onderhoudsbeurt. Daarbij wordt ook de uitrusting van de treinen gemoderniseerd, voor meer comfort voor de reiziger. Zo zullen de rijtuigen in de toekomst in plaats van zes, een veertigtal stopcontacten tellen, zegt de openbaarvervoersmaatschappij dinsdag in een persbericht.

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Federale regering wordt geen minikabinet, maar volwaardige regering

Er komt een regering met volheid van bevoegdheden en dus geen minikabinet. Dat staat in de informateursnota van Bart De Wever. Nu hij verveld is tot preformateur gaan N-VA, CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés elkaar al in groep in de ogen kijken. Of nadien de onderhandelingen echt al beginnen, zal op 10 juli moeten blijken.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »