Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.

De Ferme Woensdagen van ‘t Ferm zijn inmiddels al aan hun vierde editie toe. “Het concept is simpel. Iedereen is op de tweede woensdag van de maand tussen 14 en 16 uur welkom op de binnenkoer van ‘t Capellehof voor een hapje of een drankje. Onze cliënten serveren koffie, thee en een eigen limonade en bakken verschillende lekkernijen. Zij staan ook in voor de bediening”, aldus Danny Demeersseman, coördinator van ‘t Ferm.

“Bij slecht weer kunnen we altijd gebruikmaken van de zaal, maar het is de bedoeling dat de Ferme Woensdagen telkens op de binnenkoer plaatsvinden. Een erg mooie locatie om iets dergelijks te doen”, vindt Danny. De eerste twee edities van de Ferme Woensdagen zijn inmiddels achter de rug, maar op 10 juli, 14 augustus en 11 september is iedereen zeker nog meer dan welkom om volop te genieten op de binnenkoer.

Tuinproject

’t Ferm vindt sinds vorig jaar haar thuis op de site van ‘t Capellehof. “Onze cliënten hebben zich inmiddels goed aangepast aan de nieuwe locatie.” De mensen van ‘t Ferm kijken erg uit naar de komst van een nieuwe tuin. “We zijn momenteel volop bezig met een groot tuinproject. De tuin nabij het Capellehof wordt volledig heraangelegd. Het is de bedoeling dat er ook een tuinatelier bijkomt. Van het gemeentebestuur hebben we intussen groen licht gekregen, maar we hopen ook nog op subsidies via Leader”, aldus Danny.

Binnen ‘t Ferm hoopt men in september de exacte plannen te kunnen voorstellen. “We zijn onder andere ook volop bezig met het ontwikkelen van een nieuw logo.” ‘t Ferm bestaat inmiddels al vijf jaar. Dankzij de organisatie kunnen 15 personen met een beperking toch nog genieten van verschillende activiteiten.

(BF)

The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente

Een 29-jarige Oostendenaar is door de Brugse correctionele rechtbank alsnog tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor een gewapende overval. S.L. kreeg in eerste instantie twee jaar cel met uitstel, maar hij leefde zijn voorwaarden niet na. De beklaagde bestookte zijn justitieassistente met schunnige berichten.
The post Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente appeared first on

Lees meer »

Spookschip op Cyprus, koeltorens en een zendmast: waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, zijn niet aan hun proefstuk toe

De Duitsers die onlangs de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen beklommen, wagen zich wel vaker aan een gevaarlijke stunt. Uit video’s en foto’s op hun socialemedia-accounts, blijkt dat ze alvast geen last hebben van hoogtevrees. Koel- en andere torens, zendmasten en zelfs een scheepswrak op Cyprus: niks is veilig voor de waaghalzen.

Lees meer »

Kortrijk Spurs heeft met Bram Bogaerts nieuwe aanwinst: “House of Talents is ambitieus”

Bram Bogaerts gaat zijn achtste BNXT-seizoen in, na vier jaar Kangoeroes en drie jaar bij Liège Basket. Vanaf eind juli krijgt hij een vaste stek in de regio, waarin hij hoopt met Kortrijk Spurs een aardig basketseizoen te spelen. Ervaring en multi-inzetbaarheid, die kwaliteiten typeren hem.
The post Kortrijk Spurs heeft met Bram Bogaerts nieuwe aanwinst: “House of Talents

Lees meer »

Drugs, geweld en geld langs de Route du Soleil: hoe opgerolde drugsbende uit Brusselse Peterboswijk mini-Marseille werd

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

Mechels gerecht gaat nu toch aan de slag met extra “bewijsmateriaal” veroordeelde procureur

Het kort geding dat voormalig Gents procureur Johan Sabbe had aangespannen tegen de Belgische staat in verband met zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding, wordt woensdag niet behandeld door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Het kort geding is zonder voorwerp geworden en zal geschrapt worden nu het Mechelse parket toch aan de slag wil met het

Lees meer »

Zesdes VBS De Watermolen met gepensioneerde juf Marijke op de foto

Sportleerkracht Marijke Pattijn gaat bij vbs De Watermolen met pensioen en werd zopas uitgewuifd. Dat vonden de 45 leerlingen van de zesde leerjaren een ideale gelegenheid om met z’n allen met haar op de foto te gaan. Ze hadden daarvoor een extra reden. Met het oog op de diploma-uitreiking mochten allen een Droomfabriekwens uiten. De
The post Zesdes VBS

Lees meer »

Vreselijke gewelddaad jaagt nieuwe schokgolf door Duitsland: Philippos (20) overleden nadat hij door groep mannen in coma was geslagen

Er ontstond zondagavond naar verluidt eerst een woordenwisseling in een park in Bad Oeynhausen nabij Bielefeld in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, maar toen viel een groep van wel tien jonge mannen twee vrienden aan. De 20-jarige Philippos T. raakte zwaargewond aan zijn hoofd en belandde in coma. Dinsdag bevestigde de politie dat hij aan zijn verwondingen is overleden. De vreselijke

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »