‘We hebben dit land van God gekregen’: hoe Joodse kolonisten almaar meer Palestijns land inpalmen op de Westelijke Jordaanoever

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Karin Robert (Groen): “Speelterreinen in Brugge moeten avontuurlijker en ecologischer worden”

Tijdens de gemeenteraad pleitte raadslid Karin Robert (Groen) voor meer avontuurlijke en ecologische speelterreinen in Brugge. Ze kreeg maandagavond de steun van raadslid Ilse Coopman (N-VA), die ook ijvert voor inclusieve speelpleinen.
The post Karin Robert (Groen): “Speelterreinen in Brugge moeten avontuurlijker en ecologischer worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot eind deze week stralende zon, maar hou die paraplu nog even blij

Eindelijk zomer, dat hebben we de afgelopen dagen allemaal wel eens gedacht. Eindelijk steeg het kwik flink boven de 20 graden en bleef de regen even weg. Volgens weerman Nicolas Roose kunnen we nog tot eind deze week genieten van dit zomerse weer, vanaf volgende week is de kans weer groot dat er af en toe een regendruppel of drie

Lees meer »

Federale regering gaat asielzoekers in hotels opvangen

De federale regering gaat asielzoekers tijdelijk in vijf hotels en twee opvangcentra onderbrengen. Dat staat te lezen in een nota van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) aan de ministerraad, waarover Het Laatste Nieuws dinsdag bericht. In de hotels en opvangcentra moeten 728 vrouwen en kinderen onderdak vinden.

Lees meer »

1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag

Maandag had de Westhoeksportoverleg of WSO-jeugdsportdag plaats op de Poperingse sportzone Don Bosco. Er waren 1.090 kinderen van 41 verschillende scholen van de tien verschillende gemeentes aanwezig. De deelnemende gemeentes zijn Ieper, Poperinge, Veurne, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem, Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Mesen en Zonnebeke.
The post 1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Frigo met sterke drank voor Rob De Nijs en véél sandwiches voor Margriet Hermans”: Grondlegger Jackie Jackmaert blikt terug op 20 jaar Genk on Stage

Het festival Genk on Stage mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen. Maar de echte Genkenaar weet dat het festival eigenlijk al 40 jaar bestaat, maar dan onder een andere noemer: Swingin’ Genk. Grondlegger Jackie Jackmaert blikt terug op jaren vol muziek, ambiance en vooral heel veel enthousiaste artiesten, die soms nét te enthousiast naar de alcohol grepen. "Twee keer de

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Motorrijder (59) zwaargewond na botsing met fietsster: man zat gekneld onder motor

Bij een verkeersongeval in het centrum van Aartrijke, een deelgemeente van Zedelgem, zijn woensdag op het middaguur twee gewonden gevallen. Een 59-jarige motorrijder en een 53-jarige fietsster kwamen met elkaar in botsing waarna beiden op de grond vielen. De motorrijder zat na het ongeval gekneld onder zijn tweewieler waarna de brandweer opgeroepen werd voor een bevrijding. Hij raakte zwaargewond.

Lees meer »