Vier jaar geleden leerden ze elkaar kennen in volle coronatijd, vandaag trouwt VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer met haar grote liefde Jens

Zie ze stralen. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) is vandaag op het Antwerpse Schoon Verdiep in het huwelijksbootje gestapt met haar grote liefde Jens De Maere (34). De twee leerden elkaar kennen in volle coronatijd, intussen vier jaar geleden. 

Meer krantenkoppen in België

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »

China zal ‘nooit’ dossier 23 dopingpositieve zwemmers delen met Amerika

De Chinese antidopingautoriteiten zullen “nooit” instemmen met het verzoek uit de Verenigde Staten om details vrij te geven van het onderzoek naar de 23 Chinese zwemmers die vlak voor de Olympische Spelen in Tokio positief testten op een verboden middel. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA en leden van het Congres hebben om publicatie van het dossier gevraagd.

Lees meer »

Ex-gevangenen over verblijf in transitiehuis: “Als dier vrijgelaten uit gevangenis, dankzij deze plek weer mens geworden” 

"Ik ben als een dier vrijgelaten uit de gevangenis, maar dankzij het transitiehuis weer een mens geworden." Dat vertelt een ex-gevangene aan VRT NWS. In Leuven opent vandaag een nieuw transitiehuis, het derde in ons land. In totaal zijn er nu 47 plekken beschikbaar. Gedetineerden kunnen er samen het laatste deel van hun straf uitzitten. Enkele ex-deelnemers van zo’n transitiehuis

Lees meer »

NAVO-landen bevestigen unanieme steun voor Mark Rutte als nieuwe topman

Alle 32 NAVO-landen hebben bevestigd dat ze de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte willen als nieuwe hoogste baas van het bondgenootschap. Hun ambassadeurs spraken dinsdag in een informeel samenzijn op het hoofdkwartier in Brussel hun steun uit. Woensdag maken ze de benoeming definitief, zegt de Kroatische ambassadeur die als voorzitter optrad.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers horen elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »