Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.

“Nog steeds is het Zillebeeks bestuur ervan overtuigd dat een goede jumelage heel wat voordelen kan bieden voor een gemeenschap en een gemeente”, vertelt voorzitter Ives Goudeseune. “Door mensen samen te brengen uit verschillende delen van Europa, krijgen zij de kans om hun problemen met elkaar te delen, ideeën uit te wisselen en verschillende standpunten te begrijpen over om het even welk onderwerp waar een gedeelde interesse of bezorgdheid over bestaat.”

“Jongeren uit verschillende landen kunnen met elkaar in contact komen en zo aan zelfvertrouwen winnen. Dit kan leiden tot een beter begrip over wat Europa is, en wat het betekent in de wereld van vandaag, en wat de toekomst ons zou kunnen brengen. Voor jumelages geldt de uitspraak: Europese eenheid en identiteit vanuit de basis. Het is waarschijnlijk de meest zichtbare vorm van Europese samenwerking, met duizenden gemeenten en steden die – op borden aan hun gebiedsgrenzen – fier aankondigen met welke partners ze gejumeleerd zijn.”

Nieuwe taakverdeling

“Om onze Verbroedering verder uit te bouwen werd dan ook een nieuwe taakverdeling opgezet en ingevuld. Voortaan worden de financiën beheerd door penningmeester Els Vandenberghe, het secretariaat zal worden waargenomen door Nancy Geldof, verantwoordelijke Organisatie comité is Geert Verfaillie, ondervoorzitter is Bart Verfaillie geworden en op ieders verzoek zal ik de voorzittersfunctie invullen”, gaat Ives Goudeseune verder.

“Gezien de grote verdiensten voor de voorbije veertig jaar gaan Antoinette en Marcel respectievelijk als Erevoorzitter en Eresecretaris onze verdere werking opvolgen. Ons uitgangspunt is nog steeds dat een jumelage het samenkomen is van twee gemeenschappen die samen actie willen ondernemen in een Europees kader, met de bedoeling hun problemen onder ogen te zien en een steeds hechtere vriendschapsband te ontwikkelen. Met uiteraard nu en dan een feestje, zodat de boog niet altijd gespannen staat.”

“En onze eerste activiteit is Aftrap Kermis Zillebeke op 18 augustus. Dan organiseren we over de middag een barbecue in OC In ’t Riet voor alle sympathisanten van de Verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach”, besluit Ives Goudeseune.

(EG)

The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beurzen zoeken richting

06:52 Na de brede spreidstand op Wall Street, havikachtig commentaar van Fed-bestuurders en met het Amerikaans inflatiecijfer voor de boeg gaat de Aziatische beurzen uiteenlopende richtingen uit.

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Akkoord tussen Assange en Amerikaans gerecht bekrachtigd: klokkenluider onderweg naar Australië

Een Amerikaanse rechter heeft vandaag in Saipan op de Noordelijke Marianen de schuldbekentenis van WikiLeaks-oprichter Julian Assange aanvaard. Door schuld te bekennen aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren, bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij eerder met de Verenigde Staten sloot. Inmiddels is hij per vliegtuig naar zijn thuisland Australië vertrokken.

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen

De selecties in tafeltennis en boogschieten voor de Paralympische Spelen in Parijs werden donderdag door het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt. “Onze toppers Laurens Devos (Malle), Florian Van Acker (Langemark) en Ben Despineux (Eupen) zijn erbij”, laat G-sport Vlaanderen weten.
The post Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »