Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten opvangcentra sneller verlaten

Ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) heeft beslist om de duurtijd van een verblijf in een opvangcentrum in te korten en dit enkel nog toe te kennen aan mensen van wie de procedure lopende is.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slagen krijgt, gaat hij ze moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij mochten geen andere acteerjobs aannemen”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Ervaren redder getuigt na overlijden jongetje (7) tijdens schooluitstap: “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water”

Toen ze samen een ijsje wouden eten, bleek dat er een kindje ontbrak. Aan de zwemvijver van De Mosten voltrok zich deze week een drama dat iedere ouder, begeleider en redder in het hart treft. Redder Sibian De Gussem maakte al 9 reddingen mee. “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water.”

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »