Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten opvangcentra sneller verlaten

Ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) heeft beslist om de duurtijd van een verblijf in een opvangcentrum in te korten en dit enkel nog toe te kennen aan mensen van wie de procedure lopende is.

 

Meer krantenkoppen in België

Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.
The post Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »

Kostprijs is vaak bepalend voor behandeling ADHD

De helft van de artsen schrijft vaak niet de meest geschikte ADHD-behandeling voor vanwege beperkingen in de terugbetalingsregeling. Dat blijkt uit een bevraging door het socialistische ziekenfonds Solidaris en het kennis- en expertisecentrum ADHD Centrum ZitStil bij Vlaamse kinderpsychiaters en pediaters, waarover ‘De Morgen’ vandaag bericht.

Lees meer »

Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur

Nadat Team Nieuw Bestuur vorige week al Margaux Degandt en Deborah De Smaels voorstelde, maakt het nu nog drie nieuwe namen bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Kathy Top, Steven Dubois en Kelly Vandekerckhove maken hun debuut in de lokale politiek.
The post Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Studentes openen zomerbar d’Achternoene vlakbij Biekorf

Op vrijdag 5 juli openen Shaday Van der Vennet (20) en Catho Verhelst, twee studentes aan de lerarenopleiding in Brugge, de zomerbar d’ Achternoene bij de Biekorf in Brugge. “Zoals de naam al aangeeft zijn we vooral in de namiddag open”, zegt Shaday. “We bieden ook een podium aan jongeren die willen optreden.”
The post Studentes openen zomerbar d’Achternoene

Lees meer »

Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen

De kerkfabriek van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge heeft eindelijk een architect aangesteld om de vochtproblemen in de historische graven definitief op te lossen. Dat bleek tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond.
The post Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »