Twee politieagenten zwaargewond door geweld manifestanten bij AfD-congres

Twee Duitse politieagenten zijn zaterdag aangevallen en zwaargewond geraakt door manifestanten die tegen het congres van de extreemrechtse partij AfD in Essen kwamen protesteren. Dat zegt de politie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Twintigers blijven in de cel voor roofmoord in Tielt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van drie twintigers met twee maanden verlengd op verdenking van een roofmoord in Tielt. Dat bevestigt de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen. Brandon D. (24) werd vorige zomer in zijn studio doodgeslagen door drie kameraden.
The post Twintigers blijven in de cel voor roofmoord in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Rode Duivels genadeloos uitgefloten: Vertonghen met vragende armen naar fans, De Bruyne stuurt ploegmaats naar binnen

Na hun flauwe pot, waar die 0-0 tegen Oekraïne vasthouden duidelijk het belangrijkste was, werden de Rode Duivels opvallend hard uitgefloten door de Belgische fans. Vertonghen ging op een gegeven moment met vragende armen richting de supporters. Aanvoerder De Bruyne maande zijn teammaats aan om terug te keren, ze gingen dus zonder de fans te groeten naar binnen.

Lees meer »

Dertiger voor vierde keer voor rechter voor partnergeweld: “Besef dat ik geholpen moet worden, zie mijn vriendin graag”

“Hij heeft ook goede kanten, maar moet geholpen worden.” Ondanks drie eerdere veroordelingen voor partnergeweld en het feit dat ze begin dit jaar ook in de brokken deelde, stelde de vriendin van Kevin B. (34) uit Oostrozebeke zich op de rechtbank in Kortrijk geen burgerlijke partij. De openbare aanklager was minder vergevingsgezind…
The post Dertiger voor vierde keer voor

Lees meer »

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

Rob Merchie (35) kijkt uit naar zijn derde Tour als verzorger van Remco Evenepoel: “Hij is eigenlijk ook maar een gewone mens”

Rob Merchie (36) uit Otegem begint dit weekend aan zijn derde Ronde van Frankrijk als verzorger bij Soudal-Quick-Step, de ploeg van Remco Evenepoel. “Als personeel zo’n evenement van dichtbij mogen meemaken, dat is heel speciaal”, vertelt de ex-jeugdwielrenner van KSV Deerlijk.
The post Rob Merchie (35) kijkt uit naar zijn derde Tour als verzorger van Remco Evenepoel: “Hij is

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »