Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.

Tuinhier Ichtegem organiseert in samenwerking met de gemeente de tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’. Uiteraard zullen er meerdere standen zijn waar de Tuinhier-leden hun zelfgekweekte planten te koop aanbieden, maar ook Natuurpunt zal aanwezig zijn met creatieve workshops voor kinderen en zowel de Kerkuilenvereniging als de imkervereniging zullen een infostand opzetten.

Inspanningen

Tuinhier-voorzitter Geert Taveirne (58) vindt het belangrijk dat mensen inzien dat een tuin veel minder werk vraagt dan sommigen denken, en dat je ook zonder al te veel inspanningen een hele mooie tuin kan creëren waar je dan ook echt van kan genieten.

Geert: “Zelf heb ik een tuin van 1.600m², maar ik ben daar zeker de slaaf niet van. Ik laat de natuur meestal haar gang gaan en zo kan ik het hele jaar door genieten van een steeds wisselend kleurenpalet zonder dat ik uren moet spenderen aan ‘onderhoud’. Achterin de tuin is er nog een stukje ‘bos’ waar ik een aantal nestkastjes opgehangen heb. Daar heb ik onder andere een familie met vier torenvalkjes als vaste gasten.”

Op de beurs wordt er vooral veel aandacht besteed aan bijen. Via een PowerPoint-presentatie zullen kinderen én volwassenen meer inzicht kunnen krijgen in leven en werken van deze ijverige zoemers. Verder start er om 10.30 uur en 14 uur een workshop voor kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar. Zij kunnen dan onder begeleiding van Geert Taveirne een bijenhotel maken. Wie hiervoor interesse heeft kan nog steeds inschrijven via [email protected]. Doorlopend kan je trouwens ook je kans wagen om een bijenhotel te winnen (ter waarde van 300 euro).

(ED)

De tuinbeurs vindt plaats op 6 juli in LDC De Ster, Engelstraat 54, Ichtegem, van 10 tot 17 uur. Wie meer wil weten over de werking van Tuinhier kan terecht op de website www.tuinhier-Ichtegem.be.

The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Wevelgem is dit najaar de Troosthoofdstad van Vlaanderen: hoogtepunt wordt het slotmoment en het plaatsen van 10.000 kaarsjes

Vorig jaar Troostgemeente, dit jaar Troosthoofdstad van Vlaanderen, een mooi en logisch gevolg van het troostbeleid waar de gemeente deze legislatuur heeft op ingezet. Als Troosthoofdstad vindt hier niet alleen het slotmoment plaats met tal van artiesten, er komen in aanloop naar 1 november ook een hoop troostproducties zoals het plaatsen van meer dan 10.000 kaarsjes.
The post Wevelgem

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Tot eind deze week stralende zon, maar hou die paraplu nog even blij

Eindelijk zomer, dat hebben we de afgelopen dagen allemaal wel eens gedacht. Eindelijk steeg het kwik flink boven de 20 graden en bleef de regen even weg. Volgens weerman Nicolas Roose kunnen we nog tot eind deze week genieten van dit zomerse weer, vanaf volgende week is de kans weer groot dat er af en toe een regendruppel of drie

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »