Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.

De 70.3 Ironman van Knokke-Heist op zondag 8 september is uitverkocht. Het wordt opnieuw de grootste halve triatlon in ons land, met maar liefst 2.500 deelnemers aan de vernieuwde start in de Damse Vaart in Sluis.

Onder hen Bieke Trenson (36), die zich in de voorbije IM in Nice wist te kwalificeren voor het WK. “Knokke-Heist is een thuiswedstrijd en het vormt de laatste ideale voorbereiding op het WK twee weken nadien. Om mijn conditie nog eens te testen”, vindt ze.

Twee maanden geleden kampte de revalidatiearts, die in het BZIO in Oostende werkt, met een ernstig beenletsel. “Ik dacht dat de genezing sneller zou verlopen, om op te bouwen richting Nice, waar ik mij wilde plaatsen voor het WK. Maar de pijn bleef tot een week voor de wedstrijd. De drie maanden voordien had ik amper tachtig kilometer op de weg gelopen. Voor het overige zat ik op mijn crosstrainer.”

Straffe marathon

Tijdens de race zorgde Bieke tot haar eigen verbazing voor een topprestatie op de marathon, met een nieuw persoonlijk record: 3uur 24. Haar eindtijd, 10 uur36’55”, was goed voor winst in haar leeftijdsgroep, de vijfde plaats algemeen, en een ticket retour naar Nice voor haar derde wereldkampioenschap

“Het parcours in Nice ligt mij wel. Het is veel klimmen”

Bieke wist zich eerder al te plaatsen voor het WK in Utah in 2022, en voor Hawaï in datzelfde jaar. Na een soort van sabbatjaar, waarin ze enkel de halve afstand deed, gaat het nu richting het WK op de lange afstand in Nice op 22 september.

“Dat parcours ligt mij wel. Het is veel klimmen. Ik start zonder jetlag en weet hoe het WK in wedstrijdvorm zal aanvoelen. Met mijn trainer Robin Haeghebaert van RTnC heb ik afgesproken om tot dan voorzichtig te blijven. Mijn ambitie op het WK is echt wel een podiumplaats in mijn leeftijdsgroep.”

(Alain Creytens)

The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Rode Duivels toonden zich een stelletje angsthazen”

De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales op het EK, maar sprake van een feeststemming is er allerminst. Na de flauwe draw tegen Oekraïne klinkt de kritiek op het laffe spel luid. Ook bij onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Niet dat België in het slot alle risico’s van de wereld had moeten nemen, maar niet eens meer

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

“Wij begrijpen dit niet”: Rode Duivels verbaasd dat ze ondanks kwalificatie massaal werden uitgefloten door eigen fans

Na hun flauwe pot, waar die 0-0 tegen Oekraïne vasthouden duidelijk het belangrijkste was, werden de Rode Duivels opvallend hard uitgefloten door de Belgische fans. Vertonghen ging op een gegeven moment met vragende armen richting de supporters. Een boze De Bruyne stuurde zijn teammaats naar binnen. “Wij als groep begrijpen de fans niet”, is Carrasco scherp voor de aanhang.

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Internationale drugsbende ontmanteld na inval in Peterbos: 12 mensen opgepakt, drugs en wapens in beslag genomen

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een internationale criminele organisatie opgerold die actief was in drugshandel na een grootschalige politie-operatie in Peterbos vannacht. Een twaalftal leden van het netwerk werden gearresteerd, en er werden drugs, wapens en geld in beslag genomen. De organisatie, die vertakkingen had tot in Marseille in Frankrijk, was gespecialiseerd in de handel in cocaïne en

Lees meer »