Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.

Organisator Mario Wolleghem (55) uit Hooglede wil samen met zijn rechterhand Vincent Claeys (59) op deze manier geld inzamelen voor de verzending van hulpgoederen naar de Filipijnen. Beiden hebben een Filipijnse echtgenote, en willen hun steentje bijdragen en ijveren voor betere leefomstandigheden voor de mensen in het thuisland van hun schoonfamilies.

Zorg en onderwijs

Mario: “We steunen vooral openbare ziekenhuizen en scholen. Die krijgen ginder geen steun van de overheid en dus verzamelen wij materiaal zoals ziekenhuisbedden, matrassen, zetels, schoolbanken, krijtborden, … dat hier niet meer gebruikt wordt. Ook kerkmeubilair is altijd bruikbaar, want de meeste Filipijnen zijn zeer christelijk maar hebben niet steeds de mogelijkheden om bijvoorbeeld in kleine dorpjes een volwaardige kerk te bouwen. Ook speelgoed, kledij, huisraad en kleine meubelen zijn welkom.”

“We verschepen alles in containers”, vult Vincent aan. “Maar dat kost uiteraard geld. En ook onze opslagplaats in Staden moet betaald worden”, vertelt hij.

“Dit is onze eerste actie van die omvang”, vertelt Mario. “En we hopen uiteraard dat het een succes wordt. Doordat we deel uitmaken van een groter geheel zoals de Kopjesdagen, verwachten we wel interesse, maar zijn we ook enigszins beperkt in wat we doen. We hadden ook graag optredens aangeboden, maar begrijpen uiteraard dat dit niet kan binnen het concept van een andere festiviteit.”

Minidorp

Met de Streetfood Market willen Mario en Vincent de mensen alvast laten kennismaken met typisch Filipijnse gerechten en drankjes. Zo’n 15 à 20 standhouders zullen zondag 30 juni vanaf 12 uur van een deel van de Westkerkestraat tijdelijk een Filipijns minidorp maken waar heel wat lekkers te vinden zal zijn.

(ED)

The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Noord-Korea vuurt ballistische raket af in zee

Noord-Korea heeft een ballistische raket in zee afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Ook Japan bevestigt dat een raket werd afgeschoten, en heeft het over een “mogelijke ballistische raket vanuit Noord-Korea”.

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

“Om Brahim op zijn gezicht te slaan, kwam ik met plezier terug”, maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »