Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.

De zomerschool in Poperinge werd in de zomer van 2020 opgericht. “Door de coronacrisis hadden heel wat leerlingen een leerachterstand opgelopen. Vanuit de overheid kwam de oproep om zomerscholen te organiseren om leerlingen te ondersteunen in de leerstof die ze nog niet goed onder de knie hebben en stad Poperinge heeft onmiddellijk gekozen om hier aan mee te werken”, legt schepen van Onderwijs Loes Vandromme (CD&V) uit.

“Alle leerlingen van het lager onderwijs en het buitengewoon lager onderwijs van Poperinge die een leerachterstand hebben of nood hebben aan extra herhaling van taal en rekenen zijn welkom op de zomerschool. Wij hebben niet één doelgroep van kinderen die wordt opgevangen in onze zomerschool, maar een mix van verschillende. Het belangrijkste criterium is dat het kind een leerachterstand of nood aan extra herhaling moet hebben. Er wordt nooit nieuwe leerstof gegeven.”

Leerbundel

In de voormiddag werken de kinderen aan een individuele leerbundel op maat die werd opgemaakt door de scholen. “Lesgevers geven extra uitleg als ze merken dat ze bepaalde zaken niet begrijpen, dit kan in groepjes zijn of individueel.Elk kind heeft in de voormiddag ook een moment dat ze educatieve spelletjes spelen rond taal of rekenen. In de namiddag worden activiteiten georganiseerd zoals knutselen, bibbezoek, Rots en Water, zwemmen, jeugdbewegingsspelletjes…“, legt Vandromme uit.

Dit jaar wordt gekeken om de activiteiten in de namiddag meer in kleine groepjes te splitsen en niet meer in de grote groepen van 15 leerlingen. “Zo kunnen we meer op maat werken en zijn de groepjes minder druk. We werken ook samen met heel wat organisaties zoals OSiO en Arktos die ons helpen met het aanbod en animatoren vorming geven. We proberen om zoveel mogelijk op maat te werken, terwijl we in het begin meer algemene lesjes geven. We zoeken voldoende personeel om de kinderen kwalitatief te kunnen begeleiden”, aldus schepen Vandromme. Elk jaar wordt een oproep gedaan naar helpende handen om de zomerschool te helpen.

Animatoren

“We streven naar vier lesgevers per dag en vier animatoren per namiddag. Er zijn ook twee jobstudenten die de hele periode meewerken en de hele dag meehelpen.We zoeken voornamelijk nog animatoren voor het namiddagaanbod. Lesgevers vinden we gemakkelijker dan vrijwilligers. We zoeken via diverse kanalen: nieuwsbrieven, sociale media, school… Animatoren zijn welkom vanaf 15 jaar, telkens van 12.30 tot 16.30 uur. Ze kunnen zelf hun dagen kiezen. Ze krijgen een vergoeding van 18,09 euro per halve dag. Er is een vorming voorzien op 1 augustus.” (LBR)

De Poperingse zomerschool vindt plaats Lodewijk Makeblijdecollege – Komstraat 9A in Poperinge – op 7, 8, 9, 12, 13, 14, 19, 20, 22, 23 augustus, telkens van 9 tot 16 uur met mogelijkheid tot opvang vanaf 8 tot 17 uur.

The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »

Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing”

Het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle ligt aan het front van de Eerste Wereldoorlog, waardoor nog dagelijks bommen en andere oorlogsprojectielen naar boven komen. “Maar leg ze niet in de bermen”, roept de burgemeester op.
The post Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (46) die dronken en zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt al voor de elfde keer veroordeeld: “Je zal het moeten voelen”

Ooit opnieuw nog eens legaal met de auto rijden. Voor een 46-jarige automobilist is dat na vandaag opnieuw weer iets moeilijker geworden. Hij kreeg onder meer een rijverbod van 5 jaar. Wat spookte hij dit keer uit en wat gebeurde er vroeger al?…
The post Man (46) die dronken en zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt al voor de elfde keer

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

“Dit is een kwestie van fatsoen”: N-VA en Vooruit Houthulst laken plotse overstap van hun raadsleden

De aankondiging van Lijst Burgemeester op 1 juni in aanwezigheid van gemeenteraadsleden Julie Descheppere (N-VA) en Peter Van Ryckeghem (Vooruit) is bij hun respectievelijke partijen als een donderslag bij heldere hemel gekomen. Maar schepen Olivia Masselin (Vooruit) en Filip Vanhevel (N-VA) gooien de handdoek niet in de ring en zijn nog altijd van plan om lijsten in te dienen.

Lees meer »