Performancekunstenaar Marina Abramovic krijgt publiek van Glastonbury 7 minuten stil met oproep voor vrede

Performancekunstenaar Marina Abramovic heeft het publiek van het Britse festival Glastonbury gisteren minutenlang het zwijgen opgelegd. De kunstenaar wou met haar act "Seven minutes of collective silence" stilstaan bij de toestand van de wereld en festivalgangers oproepen om elkaar lief te hebben. En met succes: de doorgaans uitbundige festivalweide werd heel stil. 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

WEERBERICHT. Van “zweten” vandaag naar “drukkend warm” morgen, dan passeert koufront dat ons weer koeler maakt. Het blijft wel droog en vrij zonnig

Opnieuw een warme, zonnige dag vandaag. En we knallen er nog een graadje bij. De temperaturen gaan tot 29, zelfs 30 graden. Wie de Rode Duivels op groot scherm gaat zien, zal misschien even hard zweten als Lukaku en co! “Geleidelijk zien we wel dat het slecht weer begint te worden rond de Alpen”, zegt weerman Frank Duboccage. “Dat zou

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Joppe De Roeck uit De Haan genoot van zon, zee én strand, én vertrekt naar huis met foto bij Marie Verhulst van ‘Samson & Marie’

De vijftienjarige Joppe De Roeck uit De Haan beleefde een mooie dag op het strand van De Haan. Joppe vertoefde daar in leuk vrouwelijk gezelschap. De namiddag sloten ze plots af met een foto bij Marie Verhulst, bekend van ‘Samson & Marie’, maar ook van de Play4-reeks ‘De Verhulstjes’.
The post Joppe De Roeck uit De Haan genoot van

Lees meer »

Luchthaven van Oostende krijgt nieuwe vergunning van de stad: “Op voorwaarde dat ze maatregelen nemen voor het extra verkeer”

De Luchthavenexploitatiemaatschappij (LEM) had een vernieuwing van hun vergunning aangevraagd voor de uitbating van een vliegveld met start- en landingsbanen in Oostende. Het openbaar onderzoek loopt binnenkort af. De stad verleende alvast een positief advies, maar heeft ook voorwaarden. Vooruit stelt zich vragen bij de geplande uitbreiding van onder meer cargo- en nachtvluchten.
The post Luchthaven van Oostende krijgt

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »

“Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53) komen weg zonder straf na jarenlang gesjoemel in hun bordelen in Moorslede en Wevelgem

Een 71-jarige vrouw uit Wevelgem en haar 53-jarige zoon uit Menen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan gesjoemel bij de uitbating van hun drie bordelen. Maar omdat het onderzoek te lang aansleepte, kregen ze geen straf meer opgelegd. Er werd wel een aanzienlijk bedrag verbeurdverklaard.
The post “Onderzoek sleepte te lang aan”: moeder (71) en zoon (53)

Lees meer »

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) bezoekt toekomstig opvangcentrum in Zutendaal, Vlaams Belang houdt protestactie

In Zutendaal heeft staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) een bezoek gebracht aan het voormalige Apollohotel, dat een opvangcentrum voor asielzoekers zal worden. Ze is er in gesprek gegaan met enkele vooraf geselecteerde buurtbewoners. De andere buurtbewoners moesten buiten wachten. Vlaams Belang en Voorpost hebben er ook een protestactie gehouden.

Lees meer »