Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.

Neos Ruiselede organiseert vanuit de Sporthal (Tieltstraat 46a) op maandag 1 juli om 13.30 uur een fietstocht die eindigt met een gezellig samenzijn in het Park.

Vrijdag 12 juli om 20 uur brengt de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia in de schaduw van de kerk een gezellig luister- en meezingprogramma naar aanleiding van de 11-juliviering. Op het programma staan een hele reeks Nederlandstalige hits en populaire klassiekers. Daarna krijgt iedereen nog een drankje.

Coverbands

De Jeugdraad van Ruiselede houdt op vrijdag 2 augustus om 20 uur de ‘Warmste Quiz van Ruislé’. Je kan je inschrijven per team van 4 personen (€ 20) via [email protected]. Een van de absolute hoogtepunten in het Park worden de Molenfeesten op zaterdag 3 en zondag 4 augustus. Zaterdagnamiddag is traditioneel ingeruimd voor de kinderen, met muzikale en speelse animatie in het park, van kindergrime tot luchtkastelen.

Vanaf 17 uur volgt de ‘koekenworp’ vanuit het gemeentehuis, waarbij kinderen talloze prijzen kunnen winnen. ’s Avonds wacht een groot podium in het park voor een reeks lokale groepen, zoals de coverbands The Rumours en de zevenkoppige formatie AB Nono, gevolgd door de swingers van rockabilly-groep The Shagadeers.

Zondag begint met een feestelijke eucharistieviering en vanaf 11 uur een aperitiefconcert, met gratis hapjes en drank. Rond 13.30 uur volgt een barbecue voor de ingeschrevenen. ’s Avonds maakt het Park zich op voor dé blikvangers van de tweedaagse: vanaf 20 uur start een heuse ‘fiesta’ met de ‘Latin vibes’ van Belle Perez, terwijl om 22.30 uur Bart Kaëll zijn 40-jarige carrière extra in de verf zet met een hele reeks meezingers. Daarna is er nog een afterparty.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus is er vanaf 17.30 uur – naast de zomerkermis – veel ‘Muziek in het Park’ dankzij drumband Staccato, met open repetities en free podium. Jeugdhuis Jester organiseert op vrijdag 28 augustus een ‘Afterworkdrink’ met dj in het Park.

(GGM)

The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »