Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.

Chris Deloof is licentiaat lichamelijke opvoeding, maar door een schouderletsel gaf ze slechts een beperkte tijd les. Het grootste deel van haar loopbaan werkte ze op het Departement Onderwijs in Brussel. “Daar werd ik wel eens de moeder van het GOK-decreet genoemd”, lacht ze. “Ik heb er 22 jaar beleidsvoorbereidend werk voor het basisonderwijs gedaan. Een leuke en uitdagende job, maar dagelijks op en af sporen naar Brussel kruipt na een tijdje in de kleren. Na een examen kon ik in 2012 starten op de Dienst Welzijn van Stad Brugge en vijf jaar later werd ik aangesteld als onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid.”

“Ik ben fier op wat we in die zeven jaar gerealiseerd hebben samen”, gaat Deloof verder. “Flankerend onderwijsbeleidheeft als doel scholen te ondersteunen. Niet in hun pedagogische rol, maar wel door flankerende maatregelen aan te bieden zodat ze zich kunnen focussen op hun kernopdracht onderwijs. Ik heb heel goed samengewerkt met schepen Pablo Annys, waardoor we heel wat gerealiseerd hebben vanuit een goed onderbouwde visie.”

opvolging verzekerd

Chris Deloof kijkt niet echt verlangend uit naar haar laatste werkdag. “Ik zal stoppen met een dubbel gevoel, want ik doe ontzettend graag dit werk. Mijn opvolging is verzekerd, want Koen Mattheeuws loopt al anderhalf jaar in mijn voetsporen. Ik ben er zeker van dat hij alle lopende projecten goed zal opvolgen en verderzetten. Ikzelf zal het wat rustiger aan doen, maar ondertussen wordt al vaak aan mijn mouw getrokken om me te engageren in bestuursorganen van onderwijsinstellingen.” (PDC)

The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Winnen en bidden: clash met Frankrijk of héél gunstig parcours voor de Duivels? Ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië ligt er al één duel vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update

Lees meer »

“Haar financiële honger is onstilbaar”: Brugse oplichtster die vriendjes pluimde met nepreisjes vecht tevergeefs celstraf aan

Een 33-jarige Brugse heeft veertig maanden cel gekregen voor een resem oplichtingen met nepreisjes en viptickets voor Tomorrowland. Kimberly C. kreeg die straf in mei al opgelegd, maar liet toen verstek gaan. Later tekende ze verzet aan, maar dat blijkt ongeldig.
The post “Haar financiële honger is onstilbaar”: Brugse oplichtster die vriendjes pluimde met nepreisjes vecht tevergeefs celstraf aan

Lees meer »

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »