Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding en Garnaalstoet op zondag.

Info: www.?visitkoksijde.?be

The post Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

Ex-gevangenen over verblijf in transitiehuis: “Als dier vrijgelaten uit gevangenis, dankzij deze plek weer mens geworden” 

"Ik ben als een dier vrijgelaten uit de gevangenis, maar dankzij het transitiehuis weer een mens geworden." Dat vertelt een ex-gevangene aan VRT NWS. In Leuven opent vandaag een nieuw transitiehuis, het derde in ons land. In totaal zijn er nu 47 plekken beschikbaar. Gedetineerden kunnen er samen het laatste deel van hun straf uitzitten. Enkele ex-deelnemers van zo’n transitiehuis

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

“We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW

Terwijl de Rode Duivels hun wedstrijd tegen Oekraïne afwerkten, kwam de gemeenteraad woensdag bijeen. Financieel directeur Joost Sampers gaf een overzicht van de jaarrekeningen van de gemeente en het OCMW.
The post “We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »

Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.
The post Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »