OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.

Tegelijk met de opening van beide gebouwen werden ook de nieuwe namen bekend gemaakt. Voor de nieuwe polyvalente zaal had het stadsbestuur met ‘Kano’, Briek’, ‘De Ketting’ en ‘Caeneghem’ vier suggesties weerhouden, waarop de inwoners van Kanegem zelf online konden stemmen.

Uiteindelijk kwam OC Caeneghem met een meerderheid van de stemmen als winnaar uit de bus. Voor de jeugdlokalen werd dan weer voor ‘Den Briek’ gekozen, vernoemd naar wielerlegende Briek Schotte.

Meermaals bijgestuurd

“Na eerder het JOC in Aarsele en Club 77 in Schuiferskapelle zijn we blij dat hier vandaag inderdaad ook een nieuw hoofdstuk mag beginnen voor het socioculturele leven in Kanegem”, aldus burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V).

“In 2016 was er een eerste ontwerp en daarna zijn er heel wat info- en overlegmomenten geweest en werden de plannen meermaals bijgestuurd. Er werd wel dus wel om wat geduld gevraagd.”

Cultuurschepen Grietje Goossens (Iedereen Telt) bevestigt dat. “Er was een lange lijst van wensen waaraan we moesten voldoen. Er was nood aan voldoende zaalcapaciteit, stockageruimte, een openbaar sanitair blok, een keuken enzovoort. Dat alles vergde tijd en compromissen. Tijdens de werken (die eind 2022 van start gingen) kozen we bovendien voor de korte pijn en dienden alle vaste gebruikers tijdelijk elders een onderkomen te vinden. Vandaag is dat voorbij. Ik denk te kunnen zeggen dat het het wachten waard was.”

Omgeving nog aanleggen

Strikt genomen zijn nog niet alle werken achter de rug. De nieuwe polyvalente zaal is af, terwijl ook de voorgevel van de jeugdlokalen volledig in ere hersteld is, maar de omgeving dient nog aangelegd te worden, terwijl er op de bovenverdiepingen van de jeugdlokalen nog enkele zaken afgewerkt dienen te worden. Al zullen de jeugdverenigingen er binnenkort hun intrek kunnen nemen.

The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Man valt in slaap achter stuur in Oostkamp en heeft verkeersongeval

Deze namiddag omstreeks 15 uur 30 is een wagen over de middengeleider gereden ter hoogte van het kruispunt van de Kortrijksestraat met de Veldhoekstraat. In de wagen, die kwam uit de richting van Waardamme zat een ouder koppel waarvan de man nadien meegaf dat hij in slaap was gevallen. Het verkeersbord werd vernield en de
The post Man valt

Lees meer »

Havenarbeider (59) moet moslimgezin 11.000 euro nadat hij hen wegpestte: hij kieperde zelfs varkensbloed over PlayStation van de kinderen

Een havenarbeider (59) uit Niel is veroordeeld omdat hij zijn moslimburen wegpestte. Wat begon met het weigeren van een hand te geven, eindigde met het binnendringen in hun woning om de living en speelgoed van de kinderen met varkensbloed te besmeuren. Onder andere zijn DNA nekte de overbuurman, die zich op Facebook blijft outen als vreemdelingenhater: “Liever koeien in de

Lees meer »

Heemkring Aan De Schreve lanceert kunstenaarsproject en boek over de familie Boudry

Dit jaar loopt in Poperinge de tentoonstelling ‘Boudry, een familie kunstenaars’, een organisatie van de Koninklijke Heemkring Aan de Schreve. Naast de tentoonstelling geeft Aan de Schreve ook een geïllustreerd kunstboek uit. De vernissage van de tentoonstelling gaat door op donderdag 4 juli in de Kapel van de Zusters Benedictinessen met aansluitend de boekvoorstelling in de Kapel Lebbe, Peperstraat in

Lees meer »